Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urn van gouden regen gevuld met fuchsiet

Deze urn is gemaakt van gouden regen. Het contrast tussen het spinthout en het kernhout is kenmerkend voor gouden regen. Ik heb de natuurlijke uitsparingen gevuld met fuchsiet. Deze steen staat bekend als steen voor therapeuten cq. healer... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10767
Catalogus Kunstenaars
Collectie Hout
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Vestigingscatalogus Elst
Inhoud 0,9l
Hoogte 17cm
Diameter 14cm

Productomschrijving

Deze urn is gemaakt van gouden regen. Het contrast tussen het spinthout en het kernhout is kenmerkend voor gouden regen. Ik heb de natuurlijke uitsparingen gevuld met fuchsiet. Deze steen staat bekend als steen voor therapeuten cq. healers. Maar ook als je dat niet bent, kan het je helpen om zorg te dragen voor de behoeften van je geliefden. Ik heb voor deze steen gekozen vanwege zijn natuurlijke uitstraling en de mooie combinatie met het hout. De urn is fijn geschuurd en afgewerkt met een niet waterbestendige waslaag. De urn geeft een fijn zacht gevoel in de hand en heeft een zijdeglans.

Belangrijk om te weten: In sommige gevallen is de getoonde urn al verkocht. Onze kunstenaar, Martin, maakt op basis van deze urn een vergelijkbare urn van hetzelfde materiaal en bewerking. Is iets niet duidelijk neem dan contact met ons op.

PRIJS OP AANVRAAGHout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Urn

 Een urn is verkrijgbaar in veel soorten, materialen en maten. Niet alleen het 'normale' formaat urn is beschikbaar, maar ook kleinere varianten zoals de mini-urn . Zo kunnen meerdere nabestaande een klein symbool in huis hebben om hun dierbare te herinneren. Naast het assortiment van urnen is er ook de mogelijkheid om een herinnering in de vorm van een sieraad te laten maken. Dit kan met de aanwezigheid van as in een assieraad , maar ook zonder verwerking van as zoals bijvoorbeeld bij vingerafdruksieraden.