Eigentijds Christelijk gedenkteken

In dit gedenkteken is op een nieuwe eigentijdse manier het christelijk kruis, oftewel crux immissa, verwerkt. Het kruis maakt deel uit van de letterplaat , maar staat geheel vrij van het linker en rechter deel. Deze twee helften van de letterplaat staa... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 29007
Collectie Christelijk, Exclusief, Kruis, Onderhoudsvrij
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, donker, Kleurrijk, Rood, Zwart
Liggende deel Gesloten dekplaat
Materiaal Natuursteen
Natuursteen kleuren Rood/oranje/bruin, Zwart
Productsoort Letterplaat
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

In dit gedenkteken is op een nieuwe eigentijdse manier het christelijk kruis, oftewel crux immissa, verwerkt. Het kruis maakt deel uit van de letterplaat , maar staat geheel vrij van het linker en rechter deel. Deze twee helften van de letterplaat staan ook iets gedraaid, waardoor het diepte effect nog duidelijker wordt. De rechter letterplaat bevat de opschriften, welke zijn gezandstraald en ingeschilderd. Het liggende deel bestaat geheel uit een dekplaat en hierop is op speelse wijze de 'schaduw' van het kruis in verbeeld, door de vorm van de schaduw iets te verdiepen. Vlak voor de letterplaat is een kleine kussensteen geplaatst in de vorm van een boek waarin bijvoorbeeld een favoriete passage uit de bijbel geciteerd kan worden.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.