Gedenkteken met bronzen grafkunst zuil

Brons is een duurzaam materiaal dat in veel verschillende kleurafwerkingen (patina's) uitgevoerd kan worden en in allerlei vormen gegoten kan worden. Dit gedenkteken bestaat uit een bronzen grafkunst zuil, waarbij de invulling van het liggende deel bew... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33641
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Kunstenaars, Modern, Zuilen
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Grijs
Liggende deel Geheel beplanting, Natuursteen
Materiaal Brons
Productsoort Split, Zuil
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Brons is een duurzaam materiaal dat in veel verschillende kleurafwerkingen (patina's) uitgevoerd kan worden en in allerlei vormen gegoten kan worden. Dit gedenkteken bestaat uit een bronzen grafkunst zuil, waarbij de invulling van het liggende deel bewust eenvoudig en eigentijds is gehouden. De bronzen zuil heeft een lichtgrijze patina en hierop is een geborstelde structuur aangebracht, zodat de zuil meer karakter krijgt. In de zuil is een beeltenis van de mens als uitsnede gemaakt die als het ware uit de zuil lijkt te komen. Dit deel heeft ook een ander patina gekregen waardoor deze warme goudachtige bronskleur ontstaat. Boven op de zuil is tevens een extra vogeltje toegevoegd, welke ook van brons is gemaakt. De naam en data zijn op een separaat bronzen plaatje gemaakt, welke aan de voorzijde van de zuil is bevestigd. Het liggende deel is uitgevoerd met een strakke lichtgrijze omranding van natuursteen. Daarbinnen bestaat de grafbedekking uit grijs split waartussen kleine ronde bloemvakken zijn gemaakt voor beplanting naar keuze.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.