Leistenen grafmonument met roestbruine tinten

Deze ruwe lettersteen van leisteen heeft een heel karakteristieke structuur en kleur. De combinatie van het zacht grijze en de roestbruine keurtinten zorgen ook voor veel warmte. Deze bruine kleur komt door de geoxideerde ijzerdeeltjes die van nature i... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34518
Collectie Leisteen, Natuurlijk
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Grijs
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Leisteen, Natuursteen
Materiaal Glas, Leisteen, Ruwe steen
Productsoort Ruwe steen, Split
Staande deel Leisteen, Natuurlijk en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Deze ruwe lettersteen van leisteen heeft een heel karakteristieke structuur en kleur. De combinatie van het zacht grijze en de roestbruine keurtinten zorgen ook voor veel warmte. Deze bruine kleur komt door de geoxideerde ijzerdeeltjes die van nature in het gesteente zitten. In de ruwe vorm zijn de scherpe texturen van het leisteen zeer kenmerkend voor deze steensoort. Om lettersteen zijn schoonheid te laten behouden is er gekozen om een transparante glasplaat met opschriften voor de lettersteen te plaatsen. De glasplaat is kleiner dan de lettersteen en heeft een gebrokkelde rand, zodat het geen afbreuk doet aan de ruwe steen. Op het liggende deel is voor de omranding en de vakverdeling ook leisteen gebruikt. Er zijn al vakken bedekt met boomschors en grijze steentjes, maar er is ook ruimte voor beplanting

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.