Modern grafmonument met ruwe leisteen

Rechte, eigentijdse vormen en toch een natuurlijke uitstraling? Dat is in dit moderne grafmonument toegepast. Het belangrijkste natuurlijke element is de ruwe leisteen, die naast de antraciete kleur ook veel bruintinten heeft. Deze bruintint komt door ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27316
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Leisteen, Modern, Natuurlijk
Dieren Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Liggende deel Cortenstaal, Geheel beplanting
Materiaal Cortenstaal, Leisteen, Ruwe steen
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Leisteen, Natuurlijk en cortenstaal
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Rechte, eigentijdse vormen en toch een natuurlijke uitstraling? Dat is in dit moderne grafmonument toegepast. Het belangrijkste natuurlijke element is de ruwe leisteen, die naast de antraciete kleur ook veel bruintinten heeft. Deze bruintint komt door de geoxideerde ijzerdeeltjes die in het gesteente van nature aanwezig zijn. Dit is ook de reden waarom het cortenstaal goed past bij de ruwe steen. Het cortenstaal krijgt namelijk een warme bruine roestlaag over het oppervlak en juist deze laag zorgt voor een natuurlijke bescherming van het onderliggende staal. Op de letterplaat van cortenstaal zijn een persoonlijke tekst, de naam en een illustratie aangebracht.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.