Porseleinen foto rond

Porselein is een specifieke vorm van keramiek. Voor het maken van porselein is veel kennis en ervaring vereist. Bij de samenstelling van porselein wordt kaolien, een weerbarstige, witte kleisoort, geb... lees meer >

persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 3205
Materiaal Porselein
Productsoort Fotoartikel

Productomschrijving

Porselein is een specifieke vorm van keramiek. Voor het maken van porselein is veel kennis en ervaring vereist. Bij de samenstelling van porselein wordt kaolien, een weerbarstige, witte kleisoort, gebruikt, vermengd met kwarts en een veldspaat. Bij het bakken is een hoge temperatuur vereist. Porselein wordt daardoor hard is niet poreus en klinkt helder.


Na de vorming van het voorwerp met behulp van mallen volgt een droogproces. Vervolgens wordt het Europese porselein tweemaal gebakken. De eerste keer bij 900 °C, Vervolgens wordt het glazuur aangebracht. Het gladbakken gebeurt bij circa 1400 °C.


Porselein is reuk- en smaakloos en verkleurt nauwelijks, ook niet als het bijvoorbeeld enkele eeuwen in een scheepswrak op de bodem van de zee heeft gelegenPorselein
Het bekende materiaal porselein is een vorm van keramiek. Het materiaal is zeer hard en duurzaam, waardoor het in de loop der jaren bijna niet verkleurt. Porselein leent zich bovendien goed voor geschilderde decoraties.