Ruwe Sassoverde grafsteen

Ruwe Sassoverde grafsteen foto 1
Sassoverde is een natuursteensoort met een diepe grijs-groene kleur. Door deze steen ruw te laten blijven de levendige structuren en texturen goed zichtbaar. Het mooie van een ruwe steen is dat deze altijd uniek qua vorm en kleur is, waardoor er nooit ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35275
Collectie Natuurlijk, Puur natuur, Ruwe steen
Dieren Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Grijs, Groen
Liggende deel Geheel beplanting, Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Brons, Ruwe steen, Ruwe steen, Zwerfkeien
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Sassoverde is een natuursteensoort met een diepe grijs-groene kleur. Door deze steen ruw te laten blijven de levendige structuren en texturen goed zichtbaar. Het mooie van een ruwe steen is dat deze altijd uniek qua vorm en kleur is, waardoor er nooit een tweede grafmonument kan bestaan met exact hetzelfde uiterlijk als deze. Voor de opschriften is er gebruik gemaakt van verheven letters van brons. Deze bronzen letters hebben een warme kleur en passen goed bij de ruwe steen, net zoals de kleine bronzen vogeltjes boven op de steen. Het liggende deel van het grafmonument is qua kleur bijna gelijk gehouden aan de lettersteen. De bedekking van split heeft dezelfde kleurtinten en daar tussen liggen enkele brokken Sassoverde stenen. De omranding is van een andere steensoort. Deze soort is in een strakke gepolijste afwerking bijna zwart van kleur, maar in de gehakte afwerking zoals in dit monument is het natuursteen juist grijs van kleur.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.