Urn van bruyere gevuld met zwarte & oranje mineralen met bladgoud

Urn gemaakt van bruyere, een bolvormige verdikking die tussen de stam en de wortel groeien van de in het Middellandse-Zeegebied voorkomende boomheide (Erica arborea). De knol ziet er onbewerkt onooglijk uit. Des te groter de uitdaging om er een prachti... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10868
Catalogus Kunstenaars
Collectie Hout
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Inhoud 1,6l
Hoogte 30,5cm
Diameter 16,5cm

Productomschrijving

Urn gemaakt van bruyere, een bolvormige verdikking die tussen de stam en de wortel groeien van de in het Middellandse-Zeegebied voorkomende boomheide (Erica arborea). De knol ziet er onbewerkt onooglijk uit. Des te groter de uitdaging om er een prachtige urn uit naar boven te halen. Onder de zwarte laag komt prachtig warm roodbruin hout naar voren. Een waanzinnige schat van de natuur straalt mij tegemoet. Ik heb de natuurlijke uitsparingen gevuld met zwarte en oranje mineralen en een vleugje goud. De dop is gemaakt van walnoot.

Technische details: de urn is fijngeschuurd met korrel 400 en gepolijst met een (niet waterbestendige) waslaag. Plaats de urn niet in direct zonlicht of dichtbij een hittebron en maak het alleen schoon met een droge doek.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Urn

 Een urn is verkrijgbaar in veel soorten, materialen en maten. Niet alleen het 'normale' formaat urn is beschikbaar, maar ook kleinere varianten zoals de mini-urn . Zo kunnen meerdere nabestaande een klein symbool in huis hebben om hun dierbare te herinneren. Naast het assortiment van urnen is er ook de mogelijkheid om een herinnering in de vorm van een sieraad te laten maken. Dit kan met de aanwezigheid van as in een assieraad , maar ook zonder verwerking van as zoals bijvoorbeeld bij vingerafdruksieraden.