Versteend hout grafsteen

Grafsteen van versteend hout. Door het materiaal te polijsten zijn de houtnerven weer zichtbaar geworden. De gepatineerde bronzen vogels zorgen voor een extra persoonlijke tint.De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonde... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22186
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Natuurlijk, Puur natuur
Graftype Enkel
Materiaal Hout, Versteend hout

Productomschrijving

Grafsteen van versteend hout. Door het materiaal te polijsten zijn de houtnerven weer zichtbaar geworden. De gepatineerde bronzen vogels zorgen voor een extra persoonlijke tint.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Hout
Hout is een duurzaam materiaal met een warme uitstraling. Met houtfineer wordt een zeer eigentijdse en moderne uitstraling verkregen, terwijl de massief houten producten een wat meer traditioneel uiterlijk hebben.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.