Puur natuur gedenktekensAl mogelijk vanaf 950,-

Onze puur natuur collectie is een hele bijzondere collectie van producten die zo uit de natuur komen.

 • Duurzaam en eerlijk gewonnen
 • Unieke stenen met eigen vorm en verhaal
 • Rechtstreeks uit de bergen, rivierbeddingen of de grond
 • Niet bewerkt en met respect voor de natuur gewonnen
 • Zichtbaar in de grootste keientuin van Nederland

Puur natuur collectieWat de natuur ons schenkt


Alle voorbeelden die u ziet op deze pagina zijn gerealiseerd met stenen die zelf door de nabestaanden zijn uitgezocht in onze keientuin.

Nadat u een steen of meerdere stenen heeft uitgezocht gaan we samen met u bekijken welke soort belettering en accessoires het beste staan. Ook geven we u desgewenst advies over de beplanting zodat er een mooi en natuurlijk geheel ontstaat.

puur natuur collective advieseru Karin muller

Puur natuur collectiesWat de natuur ons schenkt


“Onze puur natuur collectie is een hele bijzondere collectie van producten die zo uit de natuur komen.”

 • Duurzaam en eerlijk gewonnen
 • Unieke stenen met eigen vorm en verhaal
 • Rechtstreeks uit de bergen, rivierbeddingen of de grond
 • Niet bewerkt en met respect voor de natuur gewonnen
 • Zichtbaar in de grootste keientuin van Nederland

 • Karin Muller- Adviseur puur natuur collectie

puur natuur collectie steenmannetjes grafmonument

Steenmannetje

Bijzonder en heel natuurlijk zijn de steenmannetjes uit Zuidoost-Azië.

> Scroll naar steenmannetjes
puur natuur collectie grafmonumenten zwerfkeien

Zwerfkeien

Een zwerfkei wordt in een tijd van eeuwen gevormd door de krachten van de natuur: wind en water.

> Scroll naar zwerkeien
puur natuur collectie ruwe stenen

Ruwe stenen

De stenen hebben een uniek en levendig uiterlijk en hebben in tegenstelling tot de zwerfkeien niet bloot gestaan aan de kracht van een stroomversnelling.

> Scroll naar ruwe stenen
puur natuur collectie grafmonumenten versteend hout

Versteend hout

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud en even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.


> Scroll naar versteend hout

1. Steenmannetje

puur natuur uit Zuidoost-Azie

Steenmannetjes worden op verschillende manier toegepast. Als compleet monument waarbij het steenmannetje wordt geplaatst op een natuurlijke urn of een zwerfkei. Ook worden de steenmannetjes toegepast als decoratie op natuurlijke monumenten, de torentjes zijn dan veelal minder hoog.

Vaak plaatsen we rond de steenmannetjes kleinere keien om het gedenkteken een nog natuurlijker aanzien te geven en om het graf af te bakenen.

Vraag prijsinformatie aan

Wel of geen omranding

een persoonlijke keuze

Naast het afbakenen van het graf zorgt de omranding er voor dat het graf netjes blijft. Door de ruimtelijke begrenzing blijven materialen zoals steentjes, split, potgrond en boomschors maar ook de beplanting binnen de omranding van het grafmonument.

Het wel of niet toepassen van een omranding is een persoonlijke keuze.

De mogelijkheden zijn oneindig

advies wat het beste past

De mogelijkheden voor het ontwerpen, samenstellen en realiseren van een grafmonument zijn oneindig.

Wij helpen u graag en adviseren u over het materiaal, kleurgebruik, vormgeving, belettering, decoraties, accessoires en de eventuele beplanting.

Vraag prijsinformatie aan

Steenmannetjes in het echt bekijken en uitzoeken

ideeën opdoen van onze puur natuur collectie, belettering en accessoires

In onze keientuin kunt u prima ideeën opdoen en bekijken wat er mogelijk is. U ziet in onze keientuin de steenmannetjes toegepast als monument, zowel met als zonder omranding. Ook ziet u de steenmannetjes toegepast als decoratie bij natuurlijke gedenktekens.

puur natuur collectie grafmonumenten riverkeien torentje

Ideeën opdoen in onze keientuin

puur natuur collectie grafmonumenten steenmannetje detail

Aandachtig bekijken

puur natuur collectie grafmonumenten steenmannetje inspiratietuin

Verschillende kleuren en soorten keien bekijken

2. Zwerfkeien

persoonlijk en natuurlijk

Zwerfkeien en brokken steen worden vaak als gedenksteen gebruikt. Deze vaak onbewerkte stenen worden gevormd door de natuur. Eeuwenlang hebben ze weer en wind moeten doorstaan.

De ene steen is glad geworden doordat deze aan de grens van een stroomversnelling heeft gelegen, de ander is gewoonweg ruw omdat deze is afgebrokkeld. Dat is wat elke zwerfkei uniek maakt en een eigen karakter geeft.

Het opschrift

wat u mooi en passend vindt

Het opschrift kan geplaatst worden op verschillende manieren. Met tekst erin gestraald en daarna ingeschilderd, op een glasplaatje met afstandhouders op de steen bevestigd, op een bronzen naamplaatje of bronzen letters en bijvoorbeeld letters van RVS of cortenstaal.

´

In onze keientuin hebben we alle mogelijke soorten belettering toegepast zodat u goed inzicht krijgt in de mogelijkheden en hoe het staat.

Bekijken en uitzoeken

grootste keientuin van Nederland

Een zwerfkeien gedenkteken is erg persoonlijk. De steen is door de natuur gevormd en er is maar 1 exemplaar van. De vorm, soort steen en kleur moet u aanspreken. Het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel heeft bij de steen.

In onze keientuin hebben we een collectie met zwerfkeien en ruwe stenen uit de hele wereld opgesteld. U bekijkt rustig en op uw gemak wat u aanspreekt en mooi vindt. Ziet u een steen die u bevalt dan reserveren we die direct voor u.

Vraag prijsinformatie aan

Accessoires toevoegen

wat bij u past en wat u mooi vindt

Op zwerfkeien kunnen verschillende accessoires geplaatst worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje, een vlinder…

Ook kunnen de accessoires betrekking hebben op een hobby, bezigheid of een symbool die het karakter van de overledene beschrijft. U ziet tientallen voorbeelden van accessoires in onze keientuin. Wilt u net iets anders dan maken wij deze persoonlijk voor u op maat.

Zwerfkeien in het echt bekijken en uitzoeken

ideeën opdoen van onze puur natuur collectie, belettering en accessoires

In onze keientuin ziet u ruim honderd voorbeelden uit onze puur natuur collectie. Hier ziet u ook toepassing van bronzen belettering en grafaccessoires die het monument een natuurlijk aanzien geven en het gedenkteken persoonlijker maken.

puur natuur collectie zwerfkeien inspiratietuin bronzen vogeltjes

Voorbeeld uit onze keientuin

puur natuur collectie keientuin bronzen vogeltjes

Zelf accessoires en belettering uitproberen

puur natuur collectie keientuin bronzen vogeltjes

Aanraken, voelen en aandachtig bekijken

3. Ruwe grafstenen

direct uit de natuur

Onze puur natuur collectie met ruwe stenen komt direct uit de natuur uit verschillende delen van de wereld. De stenen hebben allemaal een eigen vorm en kleurtekening, ze zijn afgebroken of losgeraakt van een bergmassief en daarna eeuwenlang door de natuur bewerkt.

De stenen hebben een uniek en levendig uiterlijk en hebben in tegenstelling tot de zwerfkeien niet bloot gestaan aan de kracht van een stroomversnelling.

Vormen en modellen

wat spreekt u aan

Omdat de ruwe stenen door de natuur gevormd en gemaakt zijn kunt u deze het beste in het echt bekijken. In onze keientuin ziet u ruwe zuilen, platte ruwe stenen, staande ruwe stenen en andere fraaie vormen. De stenen zijn naast de vorm allemaal uniek van kleur en afmeting.

In de keientuin zoekt u zelf een steen uit die u goed vindt passen. Nadat u een steen heeft uitgezocht helpen we u graag met het inrichten van de rest het monument.

Belettering ruwe stenen

vele mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden voor het plaatsen van het opschrift. U kunt denken aan een glazen plaatje, bronzen naamplaatje of letters, letters van RVS of bijvoorbeeld cortenstaal. Een plaatje van cortenstaal die ruw afgewerkt is staat ook erg mooi en natuurlijk.

Vanwege het grillige karakter van de steen raden we in de meeste gevallen het zandstralen van het opschrift af. Samen met u bespreken we de mogelijkheden en laten u voorbeelden in het echt zien.

Ruwe zuilen gedenkteken

een eigen sfeer

Een ruwe zuilen monument bestaat vaak uit meerdere zuilen van dezelfde soort natuursteen. De uniek gevormde zuilen worden op een harmonieuze wijze geplaatst zodat er mooi geheel ontstaat met een geheel eigen sfeer.

In onze keientuin ziet u een groot aantal voorbeelden van ruwe zuilen gedenktekens, uitgevoerd in verschillende soorten natuursteen. In onze keientuin zoekt u de zuilen zelf uit waarna we samen met u het gedenkteken verder gaan inrichten.

Ruwe stenen in het echt bekijken en uitzoeken

ideeën opdoen van onze puur natuur collectie, belettering en accessoires

Nadat u een passende steen heeft uitgezocht gaan we samen met u bekijken welke soort belettering u het mooiste vindt. Door de voorbeelden te bekijken op de steen die u heeft uitgezocht, krijgt u goed inzicht wat u wel en niet mooi vindt. Ook bekijken we direct hoe de eventuele grafaccessoires als bijvoorbeeld vogeltjes of vlindertjes staan.

puur natuur collectie ruwe stenen belettering cortenstaal uitproberen

Belettering in cortenstaal uitproberen

puur natuur collectie zwerstenen belettering rvs uitproberen

Belettering in RVS uitproberen

puur natuur collectie ruwe keien belettering glas uitproberen

Belettering in glas uitproberen

Kei met vogeldrinkbakje

een natuurlijk drink en badderbad

Hier komen de vogeltjes naar toe om uit te drinken en om er in te badderen… het monument gaat zo volledig op in de natuur.

Het opschrift kan geplaatst worden op de kei met het vogeldrinkbakje maar wat vaak ook als mooi wordt ervaren is om deze op een aparte steen te plaatsen die naast de vogeldrinkbakje komt te liggen. U bepaalt zelf wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Kei met vogeldrinkbakje

met de hand bewerkt

De keien komen direct uit de natuur. De stenen worden gevonden in rivieren en rivierbeddingen. We selecteren de stenen zelf op geschiktheid voor gedenktekens, de vorm, het formaat en de uitstraling moet natuurlijk goed passen.

In de geschikte stenen wordt er op ambachtelijke wijze een drinkpoel aangebracht.

Vraag prijsinformatie aan

Keien met vogeldrinkbakjes in het echt bekijken en uitzoeken

ideeën opdoen van onze puur natuur collectie, belettering en accessoires

De keien met vogeldrinkbakjes hebben allen een eigen vorm en u zoekt de steen die u aanspreekt zelf uit in onze keientuin. Hierna helpen we u graag met het inrichten van het gedenkteken zodat een mooi en natuurlijk harmonieus geheel ontstaat.

puur natuur collectie grafmonumenten keien met drinkbakjes

Voorbeeld uit onze keientuin

puur natuur collectie grafmonumenten keien met drinkbakjes

Zelf accessoires en belettering uitproberen

puur natuur collectie grafmonumenten keien met drinkbakjes

Aandachtig bekijken en voelen

4. Versteend hout als grafmonument

miljoenen jaren oud en steenhard

Versteend hout is puur natuur en door zijn hardheid uitermate geschikt als toepassing voor een gedenkteken. In onze tuin, waar u zelf het versteende hout kunt uitzoeken, ziet u stukken afgebroken boomstam maar ook ronde stammen. Het is mooi, grillig en nooit gelijk.

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten.

Versteend hout

vele toepassingen

In het ons assortiment vindt u allerlei toepassingen van versteend hout in een gedenkteken: Als lettersteen, kleine stukjes als grafbedekking, een boomstam als stoeltje naast het graf, een voetstukje om een vaas of lamp op te zetten of bijvoorbeeld een grafomranding van dit materiaal.

Een versteende letterplaat kan op prachtige wijze gecombineerd worden met bronzen belettering, cortenstaal belettering en accessoires.

Bronzen naamplaatje

mooie combinatie

Natuurlijke grafstenen van versteend hout kunnen op prachtige wijze gecombineerd worden met bronzen naamplaatjes.

Op het bronzen naamplaatje kan naast het opschrift ook een afbeelding of silhouet worden aangebracht.?

Versteend hout in het echt bekijken en uitzoeken

ideeën opdoen van onze puur natuur collectie, belettering en accessoires

In onze keientuin ziet u veel voorbeelden in uiteenlopende vormen, maten en kleuren. Het is van groot belang dat u zelf een exemplaar uitkiest want elk stuk versteend hout is uniek.

puur natuur collectie versteend hout showroom

Inspiratie opdoen in de showroom

puur natuur collectie versteend hout

Combinaties met andere materialen bekijken

puur natuur collectie versteend hout inspiratietuin

U kunt alle voorbeelden reserveren

Natuurlijke urnen

unieke natuurlijke urnen

Onze urnencollectie met natuurlijke urnen bestaat uit natuurlijk gevormde keien in verschillende formaten. Door rond de keien urn een natuurlijke omgeving te creëren met beplanting en eventuele andere keien komt de natuurlijke urn het beste tot zijn recht.

Met de natuurlijke urn kunt u ook thuis, in de tuin, een mooi, persoonlijk en natuurlijk plekje maken.

Natuurlijke urnen collectie

vele afmetingen

Natuurlijke urnen hebben wij van klein tot zeer groot (een beetje as tot alle as) en voor binnen en buiten. Een enkele uitgeholde kei of een stapel keien, waarvan de onderste uitgehold is en ruimte biedt aan alle as. Het formaat is afhankelijk van uw keuze.

Een keien urn is puur natuurlijk. De keien urn kan geplaatst worden in een urnentuin, op de begraafplaats of in uw eigen tuin. De naam van de overledene kan op diverse manieren op de urn bevestigd worden.

Groensteen

handmatig in vorm geslepen

Het groensteen komt direct uit de natuur en is daarna handmatig in hartvorm geslepen. In onze keientuin ziet u 3 verschillende afmetingen van dit gedenkteken. Het groensteen is een prachtig voedingsbodem voor mossen en laat zich in de loop der tijden door de natuur bedekken.

Het hartje is als gedenkteken te plaatsen maar is ook een hele mooie symbolische toevoeging bij een gedenkteken uit onze puur natuur collectie.

Zelf een steen of natuurlijke urn uitzoeken in onze keientuin

daarna samen met onze adviseur het monument inrichten

In onze keientuin kunt u ruim honderd exemplaren van onze puur natuur collectie bekijken. Een deel daarvan hebben wij verwerkt tot complete grafmonumenten met belettering en beplanting. U krijgt zo goed inzicht in de mogelijkheden. Het is van groot belang dat u zelf de steen uitkiest, want iedere steen is uniek.

puur natuur collectie keientuin

Advies en combinaties maken

Zelf belettering, accessoires uitproberen en advies van onze adviseurs.

puur natuur keientuin

Ruim 100 voorbeelden

U ziet ruim 100 voorbeelden uit onze puur natuur collectie in onze keientuin.

puur natuur collectie keientuin

Zelf uitzoeken

Ziet u een steen die u mooi vindt dan reserveren we die meteen voor u.

Bezoek onze keientuin

ook in het weekend geopend

In alle rust een mooie steen uitzoeken en een passend gedenkteken samenstellen. Wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Onze inspiratietuin met keien en grafstenen is geopend wanneer u tijd heeft, ook op zaterdag en regelmatig op zondag is onze inspiratietuin geopend. Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend langs te komen.

puur natuur collectie keientuin inspiratietuin
puur natuur collectie adviseur ontwerper Karin Muller

Karin Muller

+31 481 371 333

Karin Muller

+ 31 481 371 333

Welkom in de grootste keientuin van Nederland

“U bent van harte welkom om bij ons binnen te lopen. We adviseren wel om een vrijblijvende afspraak te maken. Zo weet u namelijk zeker dat een adviseur alle tijd heeft om u te helpen met uw vragen en wensen.

Het is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag