Urn van bruyere gevuld met zwarte & oranje mineralen met bladgoud

Urn gemaakt van bruyere, een bolvormige verdikking die tussen de stam en de wortel groeien van de in het Middellandse-Zeegebied voorkomende boomheide (Erica arborea). De knol ziet er onbewerkt onooglijk uit. Des te groter de uitdaging om er een prachti... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10868
Catalogus Kunstenaars
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Inhoud 1,6l
Hoogte 30,5cm
Diameter 16,5cm

Productomschrijving

Urn gemaakt van bruyere, een bolvormige verdikking die tussen de stam en de wortel groeien van de in het Middellandse-Zeegebied voorkomende boomheide (Erica arborea). De knol ziet er onbewerkt onooglijk uit. Des te groter de uitdaging om er een prachtige urn uit naar boven te halen. Onder de zwarte laag komt prachtig warm roodbruin hout naar voren. Een waanzinnige schat van de natuur straalt mij tegemoet. Ik heb de natuurlijke uitsparingen gevuld met zwarte en oranje mineralen en een vleugje goud. De dop is gemaakt van walnoot.

Technische details: de urn is fijngeschuurd met korrel 400 en gepolijst met een (niet waterbestendige) waslaag. Plaats de urn niet in direct zonlicht of dichtbij een hittebron en maak het alleen schoon met een droge doek.

Hout
Hout is een duurzaam materiaal met een warme uitstraling. Met houtfineer wordt een zeer eigentijdse en moderne uitstraling verkregen, terwijl de massief houten producten een wat meer traditioneel uiterlijk hebben.