Urn van es met lapis lazuli

Deze urn was een mooie uitdaging. De es van 90 jaar oud uit Woerden moest worden gekapt vanwege ouderdom. De urn is gemaakt uit het onderste deel van de stam en heeft veel vergroeiingen en grilligheden. Een mooie metafoor voor het leven dat voluit i... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10345
Catalogus Kunstenaars
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Hoogte 30cm
Diameter 20,0cm
Inhoud 2,5l

Productomschrijving

Deze urn was een mooie uitdaging. De es van 90 jaar oud uit Woerden moest worden gekapt vanwege ouderdom. De urn is gemaakt uit het onderste deel van de stam en heeft veel vergroeiingen en grilligheden. Een mooie metafoor voor het leven dat voluit is geleefd. De uitsparingen zijn gevuld met lapis lazuli, dat bekend staat om haar spirituele werking. Zo ontstaat een prachtige symbiose van natuurlijke materialen. De urn is fijn geschuurd en afgewerkt met een (niet waterbestendige) waslaag. De urn geeft een fijn zacht gevoel in de hand en heeft een zijdeglans.

Belangrijk om te weten: In sommige gevallen is de getoonde urn al verkocht. Onze kunstenaar, Martin, maakt op basis van deze urn een vergelijkbare urn van hetzelfde materiaal en bewerking. Is iets niet duidelijk neem dan contact met ons op.Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.