Urn van walnoot

Deze urn is gemaakt van Europese walnoot, Junglans Regia. Met een dop van meidoorn en walnoot. In het notenhout zit een mooi contrast tussen het kernhout en spinthout. Om dit contrast te benadrukken heb ik het onderste deel van de urn gecarved en va... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10354
Catalogus Kunstenaars
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Hoogte 18cm
Diameter 25cm
Inhoud 2,5l

Productomschrijving

Deze urn is gemaakt van Europese walnoot, Junglans Regia. Met een dop van meidoorn en walnoot. In het notenhout zit een mooi contrast tussen het kernhout en spinthout. Om dit contrast te benadrukken heb ik het onderste deel van de urn gecarved en van een donkere waslaag voorzien. Een creatie als weerspiegeling van het leven, dat rustige en weerbarstige tijden gekend heeft.Het bovenste deel van de urn is fijn geschuurd en de volledige urn is voorzien van een (niet waterbestendige) was laag.

Belangrijk om te weten: In sommige gevallen is de getoonde urn al verkocht. Onze kunstenaar, Martin, maakt op basis van deze urn een vergelijkbare urn van hetzelfde materiaal en bewerking. Is iets niet duidelijk neem dan contact met ons op.


PRIJS OP AANVRAAGHout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.