Hart en kruis grafsteen

Deze geheel uit natuursteen opgetrokken hart en kruis grafsteen heeft een moderne uitstraling. Dit komt door de fraaie eigentijdse afwerking. Alle vlakken van het het liggende natuursteen zijn namelijk gezoet en dit zorgt ervoor dat het geheel iets mat... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 36886
Bewerking Gezoet, Lasergravure
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Hartvormige lettersteen, Modern
Graftype Enkel
Kleur Grijs, Zwart
Symboliek Kruis
Vorm hart, Kruis

Productomschrijving

Deze geheel uit natuursteen opgetrokken hart en kruis grafsteen heeft een moderne uitstraling. Dit komt door de fraaie eigentijdse afwerking. Alle vlakken van het het liggende natuursteen zijn namelijk gezoet en dit zorgt ervoor dat het geheel iets matter en zachter van kleur wordt. De lettersteen is gemaakt van zwart graniet in de vorm van een hart, het symbool voor liefde. Hierop is een foto door middel van lasergraveren aangebracht, waardoor de foto qua kleur goed past in het geheel. Daaronder zijn de opschriften aangebracht. Voor het hart is een kruis geplaatst, dat zo onderdeel is van het staande gedeelte. Omdat de oppervlakken van het kruis ruwer zijn afgewerkt, krijgt het natuursteen een lichtere kleur dan het gezoete deel. Dit is ook te zien op het liggende deel, waar de diagonale schaduwbaan vanaf het kruis op de dekplaat een goed contrast geeft met het gezoete deel van de dekplaat.
Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.