Natuurlijk gedenkteken met cortenstaal

Het natuurlijke gedenkteken heeft een stoer voorkomen door het gebruik van ruwe materialen en de duurzame beplanting. De oxidatielaag op het cortenstaal van het liggende gedeelte springt goed in het oog en biedt een mooie natuurlijke bescherming tegen ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 31930
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Natuurlijk
Materiaal Cortenstaal

Productomschrijving

Het natuurlijke gedenkteken heeft een stoer voorkomen door het gebruik van ruwe materialen en de duurzame beplanting. De oxidatielaag op het cortenstaal van het liggende gedeelte springt goed in het oog en biedt een mooie natuurlijke bescherming tegen de elementen. Erg bijzonder is dat dezelfde kleur van roestende metaaldeeltjes terugkomt in de opvallende steen. Dit is een prachtig onbewerkt exemplaar natuursteen dat wordt vergezeld met een rechtopstaand stuk cortenstaal. De natuurlijke steen biedt ruimte voor informatie over de overledene, terwijl op het staande deel cortenstaal de data aangebracht zijn. Het liggende gedeelte bevat een mooi detail, wat het complete gedenkteken nét even wat persoonlijker maakt.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.