Blauw met zwart hart als grafsteen

Door diepblauw met zwart te combineren ontstaat er een moderne, bijna futuristische sfeer. Deze grafsteen bestaat uit een groot hart gemaakt van zwart natuursteen. Omdat het natuursteen is gepolijst wordt de kleur intenser een heeft het oppervlak een d... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34394
Bewerking geglaspareld
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen
Dieren Vogel
Graftype Enkel
Kleur Blauw, Zwart
Symboliek Hart, Vredesduif
Vorm hart

Productomschrijving

Door diepblauw met zwart te combineren ontstaat er een moderne, bijna futuristische sfeer. Deze grafsteen bestaat uit een groot hart gemaakt van zwart natuursteen. Omdat het natuursteen is gepolijst wordt de kleur intenser een heeft het oppervlak een duurzame glans. Bij gedenktekens waaraan de kleur blauw wordt toegevoegd, wordt vaak gekozen voor een lichte kleur blauw. Hier is echter gekozen voor een diepe blauwe kleur. Op het grote hart zijn de teksten, de lijntekening van het tweede hart en de afbeelding van de duiven uitgespaard en met deze blauwe kleur ingeschilderd. De glasparels die binnen de zwarte natuurstenen omranding het liggende deel bedekken, hebben ook deze blauwe kleur.
Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.