Grafzerk in hartvormAl mogelijk vanaf 2.450,-

Omdat wij hartvormige grafzerken in veel verschillende uitvoeringen, materialen en samenstellingen aanbieden, kunnen we ook voor u altijd een unieke en persoonlijke hartvormige grafzerk verzorgen.

Collectie hartvormhartvormige letterstenen in vele uitvoeringen

Ons assortiment bestaat uit eenvoudig gevormde hartvormige grafzerken tot bijzondere en meer exclusieve voorbeelden. We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp, hierbij kunnen we uitgaan van een voorbeeld maar ook van uw eigen wensen of ideeën.

De lettersteen

bepaalt grotendeels de uitstraling

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Grafsteen in hartvorm met bloemen decoratie

belettering in brons

Imposant gedenkteken waar de hartvormige letterplaat als het ware gedragen wordt door de decoratieve rozentak van natuursteen.

De belettering van het gedenkteken is uitgevoerd in brons, welke mooi past bij de toegepaste natuursteensoort.

Voorbeelden zijn ter inspiratie

we maken altijd een nieuw ontwerp

De voorbeelden die u op onze website ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Dubbele hartvorm

persoonlijke tekst, foto of familiegraf

Het toepassen van een dubbele hartvorm op het gedenkteken is niet alleen mooi maar creëert ook veel extra mogelijkheden.

Op de extra hartvorm kan bijvoorbeeld een persoonlijk tekst, foto of een afbeelding worden geplaatst. Ook wordt een extra hartvorm vaak toegepast bij familiegraven.

Soorten en kleuren natuursteen

uitstraling van het monument

Den Hollandsche biedt u alle mogelijkheden voor het gebruik van verschillende kleuren en soorten natuursteen.

Door het natuursteen op verschillende manieren te bewerken en te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een uniek grafmonument.

Bijzonder en persoonlijk

we ontwerpen samen met u

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Porseleinen foto

maakt het monument persoonlijker

Een porseleinen foto op het graf maakt het grafmonument herkenbaar, het schept herinneringen en maakt het persoonlijker. Er zijn een aantal mogelijkheden voor het toepassen van een porseleinen foto op graf:

De foto – zwart/wit, kleur of wij kunnen een foto bewerken en de foto er wat ouder uit laten zien; Het lijstje – Hartvormig, ovaalvormig, vierkant of rechthoekig gevormd;De rand – gouden rand, zilveren rand, neutrale rand of geen rand.

Gesloten graniet

30 jaar garantie

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van grafmonumenten uitsluitend gesloten materiaal voor een granieten grafsteen.

Hierdoor zijn wij in staat tot 30 jaar garantie op het graniet te bieden.

De zekerheden van Den Hollandsche, meer dan 78 jaar een betrouwbare en creatieve grafmonumenten specialist.

Bewerken van het natuursteen

prikwerk – boucharderen

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt. Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling.

U ziet dit toegepast bij het lichtere gedeelte van de lettersteen. Deze techniek is een manier om details aan te brengen waardoor een grafmonument nog persoonlijker wordt.

Vormgeving grafsteen met hartvorm

mooi en harmonieus

Bij het bekijken van de voorbeelden ziet u dat de hartvormige letterstenen sterk in vormgeving variëren.

Onze ontwerper helpt u graag bij het ontwerpen van een grafsteen met hartvorm en geeft het gedenkteken een eigen sfeer die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Symbolen op grafsteen

vlinders

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

In onze showroom en inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van vlinders. Vlinders van inox, aluminium, glasfusing en bijvoorbeeld brons. Heeft u iets speciaals in gedachte dan ontwerpen wij samen met u een unieke vlinder of ander persoonlijk symbool.

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafsteen uit onze selectie ‘grafsteen hartvorm’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Vele voorbeelden staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafmonumenten in het echt te bekijken.

De grafvloer of grafbedekking

wel of geen ruimte voor beplanting

Met de grafbedekking bedoelen we de bedekking van het liggende gedeelte van het graf, de grafvloer. Dit is vaak qua oppervlak het grootste gedeelte en vergt het meeste onderhoud. Het is van groot belang tevoren goed na te denken hoe u het liggende gedeelte van het graf invult.

Een gesloten grafbedekking (zoals een dekplaat) vergt weinig onderhoud, een meer open grafbedekking is onderhoudsgevoeliger.

Lichte en witte grafstenen

advies van ons

Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Hierdoor wordt de steen sneller vuil. Licht natuursteen vereist regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken.

Wordt het monument dichtbij bomen of struiken geplaatst, dan wordt het monument sneller vuil. Soms is het dan beter om het liggende gedeelte uit te voeren in een donkerdere soort natuursteen. Wij adviseren u graag.

Decoraties in het natuursteen

persoonlijk en fraai

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

U kunt bijvoorbeeld denken aan bloemen, een persoonlijke silhouette of decoraties met een religieuze betekenis.

Grafsteen plaatsen

volledig in eigen beheer

Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen. Bij ons is uw monument in vertrouwde handen, hier staan wij garant voor.

plaatsing grafmonument vakmensen den hollandsche

“Eigen vakmensen”

Alle soorten monumenten worden door onze eigen vakmensen geplaatst.

plaatsing grafmonument zonder extra kosten

“Zonder extra kosten”

We plaatsen zonder extra kosten in heel Nederland. In overleg ook in België en Duitsland.

plaatsing grafmonument garantie

“Hoge kwaliteit”

De schoonheid van het gedenkteken moet jarenlang zichtbaar blijven.

Andere materialen dan natuursteen

inox, glas, cortenstaal of bijvoorbeeld hout

Omdat we met alle mogelijke materialen werken ontwerpen en realiseren we bijzondere en mooie persoonlijke gedenktekens.

Tevens kunnen we u hierdoor eerlijk advies geven welke materialen het beste toegepast kunnen worden in uw situatie.

Persoonlijk ontwerp

juiste uitstraling

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument, waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument de uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

vrouwelijk grafmonument hart grafsteen

Glazen hartje met foto

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

Ambachtelijk polijsten

blijvende glans

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf. Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

Duurzaam verfsysteem

maar liefst vier à vijf lagen verf

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst vier à vijf lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke een à twee lagen.

Wat mooi is moet ook mooi blijven… kwaliteit grafmonumenten.

Dubbele grafsteen hartvorm

rivier van glas

Dubbel graf met twee hartvormen. De beide harten zijn van zwart graniet en op de rechter is een blauw melkglazen hart bevestigd.

De rivier is van hetzelfde blauwe glas gemaakt en heeft een golvend oppervlak.

Compleet monument vanaf € 1.500

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen.

Meer informatie een persoonlijk grafmonument.

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Onze inspiratietuin

prijs bij alle monumenten

De prijs van een monument speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het maken van uw keuze. Wij begrijpen dat u tijdens het rondlopen in onze tuin graag wilt weten wat een monument ongeveer kost.

Ieder model is daarom voorzien van een bordje met sterren erop. Deze sterren geven de basisprijs van het model in onze tuin aan. Op basis van uw persoonlijke wensen kan deze prijs nog variëren. U ziet in onze tuin ruim 600 voorbeelden van gedenktekens.

Creativiteit en degelijkheid

bijzondere gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Den Hollandsche gedenktekens creëert al meer dan 78 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument, een waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

Onze inspiratietuin en showroom zijn bedoeld om te ontdekken wat u mooi vindt. Al lopend en kijkend zult u zaken zien die u aanspreken. Ruim 600 voorbeelden van monumenten met verschillende soorten belettering uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

 • Een persoonlijk ontwerp binnen uw budget
 • Beproefde plaatsingsmethode ter voorkoming van verzakkingen
 • Wij plaatsen in heel Vlaanderen en Nederland
 • We zijn op de hoogte van alle begraafplaatsregels
 • U krijgt deskundig advies met begrip
 • Altijd gratis een uniek en persoonlijk ontwerp
 • We regelen de vergunningaanvraag en de technische tekeningen

Een offerte aanvragen, hoe werkt dat?

via een persoonlijk gesprek, via de telefoon of een adviesgesprek

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen. Echter, indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan
1
grafsteen prijzen inspiratietuin grafmonumenten

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
2
prijzen grafstenen showroom

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
3
prijzen grafstenen ontwerp of schetsontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp