Kwaliteit grafzerkenkwaliteit kent vele kenmerken

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafzerk uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt. Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit.

Beste materiaal en werkwijze

Onze medewerkers zetten zich altijd in om een monument te creëren, waarbij alleen de beste materialen en werkwijzen gebruikt worden. Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument.

Kwaliteit is een breed begrip

Bij het zoeken naar een passend monument kijkt u natuurlijk eerst naar wat u mooi vindt. Maar een grafzerk moet uiteraard ook mooi blijven. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van een grafzerk.

kwaliteit grafzerken steensoorten

De beste natuursteensoorten

grafzerken specialist Den Hollandsche

Gemaakt door vakmensen

kwaliteit grafzerken ambachtelijk polijsten

Ambachtelijk polijsten

1. Strenge selectie natuursteen soorten

absoluut onafhankelijk

Absoluut onafhankelijk selecteren de experts van Den Hollandsche het natuursteen geheel zelfstandig. Doordat deze experts een degelijke achtergrond hebben in de branche zijn wij in staat om wereldwijd de allerbeste materialen te selecteren.

Van Scandinavië tot Griekenland en van India tot Brazilië, alleen het allerbeste krijgt het Den Hollandsche label.

Assortiment natuursteensoorten

kwaliteit grafzerken soorten natuursteen

Vochtopname door het natuursteen

alleen dichte structuren

Veel natuursteensoorten staan bekend om de sterke vochtopname. Deze vochtopname resulteert in een steen die veel vuil vasthoudt. In strengere weersomstandigheden kan deze vochtopname zelfs leiden tot scheuren.

Door het selecteren van steensoorten met dichte structuren garanderen wij een monument dat altijd haar schoonheid behoudt.

Tot 30 jaar garantie

2. De tekstverdeling op de steen

we geven u advies

Na het kiezen van een passend model met degelijke materialen is het tijd om ook de bijhorende tekst te bepalen. Door de jarenlange ervaring kunnen onze adviseurs u hier goed bij ondersteunen.

Na het kiezen van een waardevolle tekst is het van belang om ook de positionering op de grafzerk te bepalen. Door een schets van de adviseur krijgt u een goed beeld van de verhoudingen en grootte van de letters.

Een foutmarge bestaat niet

het is een vak apart

De inscriptie van een grafzerk is een vak apart. Of dat nu in natuursteen, glas, inox of hout is, een foutmarge bestaat niet.

Daarom kiest Den Hollandsche ervoor om dit volledig in eigen werkplaats te verrichten, onder het toeziend oog van de adviseur die uw ontwerp gemaakt heeft.

Voorbeelden van inscriptie

kwaliteit grafzerken ingeschilderde inscriptie

3. Soort letters

vele materialen en combinaties mogelijk

Er zijn verschillende manieren van inscriptie. Afhankelijk van de techniek zijn er een aantal belangrijke kenmerken aan een goede inscriptie.

We geven u graag advies wat voor type, soort, formaat en materiaalsoort het beste toegepast kan worden en het beste bij uw wensen past.

Informatie over de inscriptie

4. Passend materiaal bij het monument

we begeleiden u naar een passende keuze

Schoonheid is de kunst van combineren. Iedere grafzerk is uniek en vereist ander materiaal. Het juiste materiaal dient gekozen te worden voor het juiste monument. Niet ieder materiaal is namelijk geschikt voor een grafzerk.

28 collecties met voorbeelden

5. Kwaliteit bewerkingen door vakmanschap

persoonlijk en uniek

Bij Den Hollandsche kiest u voor een persoonlijk en unieke grafzerk. Om het unieke karakter van de grafzerk aan het licht te brengen, hebben wij verschillende bewerkingstechnieken tot onze beschikking.

Met verschillende technieken zorgen we voor details die een grafzerk persoonlijk maken.

6. Blijvend mooi maken

natuurlijk polijsten

Helaas komt het maar al te vaak voor dat natuursteen tijdelijk op kleur gemaakt wordt door impregneren. Dit is een techniek die na korte tijd al ernstig kwaliteitsverlies laat zien. Wij begrijpen dat een grafzerk er altijd mooi en waardig uit moet blijven zien. U wilt tenslotte niet dat een zwarte steensoort na verloop van tijd grijs wordt.

Wij kiezen er daarom voor om op een natuurlijke manier te polijsten en garanderen dat de steen mooi blijft.

7. De opbouw van een monument

persoonlijk en uniek

De opbouw van een monument is een belangrijk onderdeel waarbij de kwaliteit beoordeeld kan worden. De grafzerk moet er verzorgd uit blijven zien, ook na lange tijd. Het is belangrijk dat alle onderdelen goed bevestigd blijven en de inscriptie goed leesbaar blijft.

Om dit alles te garanderen hanteert Den Hollandsche een aantal scherpe regels bij het opbouwen van het monument. Het monument blijft daardoor in alle weersomstandigheden van dezelfde hoge kwaliteit.

8. Het gebruik van accessoires

eerste keus materiaal

Wij zijn van mening dat ook materiaal dat in de buitenlucht staat altijd mooi moet blijven. Met deze reden maken wij uitsluitend gebruik van eerste keus materiaal.

U ziet op onze website veel voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. In onze inspiratietuin en showroom in Elst zijn nog veel meer voorbeelden te zien en wij nodigen u graag uit om eens te komen kijken.

Vlinders en vogels

meest toegepaste grafaccessoires

Een van de meest toegepaste accessoires op een grafzerk zijn wel vogels en vlinders. Vrijwel alle soorten grafzerken zijn geschikt voor het toepassen van een dergelijke grafaccessoire.

In onze showroom en inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van vlinders en vogels in allerlei kleuren, maten en uitvoeringen.

Bronzen grafaccessoire

symboliek en mooi

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafzerk nog persoonlijker.

Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafzerk een extra betekenis kunt geven.

12 collecties met grafaccessoires

9. Plaatsing

eigen plaatsing- en serviceteam

De kwaliteit en schoonheid van een grafzerk komt alleen tot zijn recht bij een nette en zorgvuldige plaatsing van het monument.

Den Hollandsche beschikt over een eigen landelijk opererend plaatsing- en serviceteam. Dit plaatsingsteam neemt ruim de tijd om het monument perfect te plaatsen en de omgeving netjes achter te laten. Alles in overeenstemming met de wensen van u als klant.

Plaatsing grafzerk

10. Een onderhoudsarm monument

we houden rekening met uw wensen

Wij begrijpen dat u na plaatsing niet te veel onderhoud aan de grafzerk wilt hebben.

Bij het ontwerpen houden we hier altijd rekening mee. Het ontwerpen van een monument dat zo min mogelijk onderhoud behoeft, is een streven bij ieder ontwerp.

Fotoboek gedenktekens

Een grafzerk ontwerpen en samenstellen

hoe werkt het?

Bij het samenstellen van een grafzerk moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de inscriptie, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

  • ruim 600 voorbeelden in het echt
  • deskundig advies
  • ontwerp van het monument
  • direct een offerte

Na uw bezoek

  • wij regelen de vergunning aanvraag
  • u geeft akkoord op het ontwerp en inscriptie
  • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
  • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
kwaliteit grafzerken ontwerpen en samenstellen

1708 voorbeelden

Blader door ruim 1708 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
kwaliteit grafzerken ontwerpen en samenstellen

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafzerken zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
kwaliteit grafzerken ontwerpen en samenstellen

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van inscriptie en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
kwaliteit grafzerken ontwerpen en samenstellen

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp