Showroom grafzerkenkom oriënteren in onze showroom

In onze prettige showroom, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u ongedwongen rondkijken. Hier vindt u alle elementen die een gedenkteken een eigen karakter geven.

We willen uw ogen openen en laten zien dat een grafzerk niet per se traditioneel hoeft te zijn. U kunt de materialen, accessoires, beeldjes, letters, vaasjes, kruizen en nog veel meer van dichtbij bekijken en zelf op de grafzerken in onze tuin uittesten, zodat u echt kunt zien of een combinatie goed tot zijn recht komt.

Graflantaarns

groot assortiment

De vormgeving en het materiaal van graflantaarns hebben veel invloed op de uitstraling van het gedenkteken. We hebben daarom een groot assortiment met graflantaarns met verschillende vormen, materialen en kleuren.

Belangrijk is dat een graflantaarn blijft branden. Onze graflantaarns gaan nooit uit. Door de speciale constructie blijven onze graflantaarns in weer en wind branden.

showroom grafzerken grafaccessoires bekijken en uitzoeken

Grafsymbolen traditioneel of eigentijds

showroom grafzerken en grafaccessoires

De eeuwenoude symbolen die we gebruiken komen vaak voort uit traditie en geloof, terwijl de meer eigentijdse symbolen het beroep of liefhebberij van de overledene symboliseert.

Wij bieden u alle mogelijkheden om symbolen op verschillende wijze toe te passen. Dit kan bijvoorbeeld door een klassiek, eeuwenoud symbool, toe te passen op een graf met een eigentijdse uitstraling.

Bezoek de pagina grafsymboliek en betekenis.

showroom grafzerken bronzen grafaccessoires

Cortenstaal grafaccessoires

mooi bij natuurlijke gedenktekens

Cortenstaal vormt een mooie combinatie met versteend hout, zwerfkeien en natuurlijke stenen. In de showroom ziet u voorbeelden van cortenstalen vlinders, vogeltjes en graflantaarns.

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

showroom grafzerken cortenstaal grafaccessoires

Bekijken en proberen

accessoires grafzerken

In onze showroom ziet u honderden grafaccessoires van brons, maar ook accessoires in andere materialen zoals glas, RVS, cortenstaal en hout.

Graflantaarns, vlinders, kruizen, engeltjes, beeldjes, bomen en bloemen, schalen, boeken, hartjes en bijvoorbeeld porseleinen foto’s.

Ziet u een accessoire die u bevalt, dan kunt u die meteen uitproberen bij een grafsteen in onze tuin of showroom.

showroom grafaccessoires uitproberen

Zelf uitproberen in onze inspiratietuin

U kunt alle grafaccessoires uit onze showroom meenemen naar de inspiratietuin om te bekijken hoe ze staan. In onze tuin staan ruim 600 gedenktekens opgesteld, waardoor u een goede indruk krijgt van hoe de accessoires staan bij de verschillende soorten monumenten of de kleur van het natuursteen.

grafmonumenten showroom bronzen graflantaarn

Graflantaarns

grafmonumenten showroom bronzen hondje

Persoonlijke accessoires

grafmonumenten showroom vlinder glasfusing

Vlinders

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafzerken. Dit betekent dat elke accessoire net zo solide en duurzaam is als een grafsteen.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

showroom grafzerken bronzen grafsymbolen hemelpoort

Vastzetten accessoires

zeer solide

Grafaccessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle grafaccessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

showroom grafzerken en grafaccessoires

Patineren van brons

duurzame kleurnuances

In brons zijn vele tinten mogelijk, door de fijnzinnige techniek van patineren. Deze techniek maakt prachtige, duurzame kleurnuances mogelijk in het brons.

We geven het brons een mooi gepaste kleur zodat het goed bij de accessoire en de rest van het gedenkteken past. U ziet hiervan vele voorbeelden in onze showroom en inspiratietuin.

showroom grafzerken roos gepatineerd
grafmonumenten showroom belettering natuursteen

Bronzen beeldje relaxte man

grafmonumenten showroom zandstralen belettering

Bronzen kruis met rozen

grafmonumenten showroom cortenstaal grafsteen

Grafkunst brons – man en vrouw

Engel op grafsteen

groot assortiment

Engelen staan bekend als hemelse boodschappers en vormen een brug tussen het hogere en de aarde.

Ons assortiment beelden van engelen en heiligen bestaat uit verschillende formaten beelden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern.

Bekijk meer voorbeelden van Engelen en Heiligen.

showroom grafzerken engel brons

Eigen sfeer

toepassing van grafaccessoires

Door een symbool of figuur toe te passen geeft u het monument een eigen sfeer. Het geeft u een steunpunt en roept herinnering op.

Uniek ontwerp

Naast de grafaccessoires uit ons assortiment ontwerpen we ook accessoires, beelden en figuren. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk voorbeelden en laat u inspireren door de voorbeelden van ons assortiment grafaccessoires.

bronzen grafzerken grafdecoratie brons man vrouw

Vlinderboom in de showroom

alle mogelijke kleuren vlinders

Om u een goede indruk te geven in de mogelijkheden die glasfusing biedt, hebben we in onze showroom een vlinderboom geplaatst.

Met glasfusing brengen we bijzondere fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Ook geven we met deze techniek structuur en vorm aan het glas.

showroom grafzerken vlinderboom vlinders glasfusing op versteend hout

Vogeltjes op de grafzerk

warm en sierlijk

Een van de meest toegepaste accessoires op een grafzerk zijn wel vogels en vlinders. Vrijwel alle soorten grafzerken zijn geschikt voor het toepassen van een dergelijk grafaccessoire.

Het zorgt ervoor dat de strakke lijnen van een modern monument warmer overkomen en versterkt de sierlijke uitstraling van een klassieke grafzerk.

showroom grafzerken bronzen boot natuursteen zuil met golven

Uit ons assortiment

of persoonlijk ontwerp

Alle grafaccessoires vervaardigen wij in verschillende formaten, zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

Naast de accessoires uit ons assortiment, bieden we u ook de mogelijkheid om een persoonlijk ornament speciaal voor u te ontwerpen.

showroom grafzerken engel brons als grafsteen

Voorbeelden kunstenaar

te zien in onze showroom en inspiratietuin

Om u u inzicht te geven in hebben we voorbeelden van onze eigen kunstenaar in onze inspiratietuin en showroom opgesteld.

U ziet hier vele voorbeelden van grafaccessoires en kunstwerken opgesteld staan die als uitgangspunt voor een persoonlijk ontwerp kunnen dienen.

showroom grafzerken bronzen boot natuursteen zuil met golven

Herkenning en herinnering

symbolische grafaccessoires

Steeds vaker worden grafzerken voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijke grafzerk.

showroom grafzerken paard hengst brons

Ontdekken wat u mooi vindt

daarna een mooi passend ontwerp

Onze inspiratietuin en showroom is bedoeld om vooraf al te ontdekken wat u mooi vindt. Al lopende en kijkend zult u voorbeelden zien die u aanspreken. Samen met u gaan we dan met deze ideeën en voorbeelden aan de slag om gezamenlijk een mooi passend ontwerp te maken. In uw bijzijn wordt dan hiervan een fraaie en bij uw wensen passende schetstekening gemaakt.

Belettering in brons

en andere materiaalsoorten

In zowel de showroom als inspiratietuin ziet u tientallen soorten belettering. Ingegraveerd in natuursteen, belettering in brons, RVS en bijvoorbeeld cortenstaal.

Harmonieus geheel

De belettering is een vak apart. We geven u advies welk lettertype, formaat en materiaal het beste past, zodat deze in harmonie is met de rest van het monument.

Meer informatie over de belettering van een grafsteen.

showroom grafzerken bronzen belettering

Natuursteen soorten

alle soorten overzichtelijk gepresenteerd

U kunt bij ons alle materialen en soorten natuursteen van dichtbij bekijken, aanraken en voelen. In de showroom hebben wij alle voorbeelden voor u verzameld.

Bovendien kunnen wij het natuursteen op verschillende manieren bewerken, zodat er weer andere oppervlakten, kleuren en structuren ontstaan.

We kiezen samen met u een mooie combinatie van materialen, bewerkingen en kleuren, zodat het monument echt uniek is en past bij uw naaste.

showroom grafzerken natuursteen soorten

Ruime openingstijden

ook op zaterdag en regelmatig op zondag

Onze showroom en inspiratietuin met grafstenen is geopend wanneer u tijd heeft, ook op zaterdag en regelmatig op zondag is onze showroom en inspiratietuin geopend. Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend langs te komen.

We raden u aan om even te laten weten dat u langskomt, zodat onze adviseur ruim de tijd voor u kan nemen indien u vragen heeft.

grafmonumenten showroom belettering brons

Bronzen letterplaatje

grafmonumenten showroom belettering RVS

RVS letters

grafmonumenten showroom belettering RVS en glasfusing vlinder

Uitproberen belettering en accessoire

Welkom bij Den Hollandsche

voorbeelden bekijken en gratis ontwerp

Welkom bij Den Hollandsche Gedenktekens. Bij ons kunt u in alle rust inspiratie opdoen in een prettige en warme sfeer om vervolgens een persoonlijk ontwerp te laten maken door een van onze adviseurs.

Met veel oog voor detail en kwaliteit vervaardigen wij vervolgens het gedenkteken voor uw dierbare en verzorgen de plaatsing. Dit is onze passie, al meer dan 78 jaar.

showroom grafmonumenten Den Hollandsche gedenktekens

Bekijk de voorbeelden, eerst op onze website en daarna in het echt

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafzerk een blijvende keuze is voor jaren.

1
showroom grafzerken en grafstenen online

1708 voorbeelden

Blader door ruim 1708 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
2
showroom grafzerken en inspiratietuin

Bezoek inspiratietuin

Bekijk 600 voorbeelden in het echt. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
3
showroom grafzerken prijzen grafstenen

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

4
showroom grafzerken gratis grafsteen ontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp