Accessoires grafzerkengrafdecoraties en accessoires voor grafzerken

Door toevoeging van een grafaccessoire of grafdecoratie maakt u een grafzerk nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafzerk een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met de grafzerk. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van de grafzerk. Hieronder treft u verschillende soorten accessoires voor grafzerken aan.

1
accessoires grafzerken graflantaarns

Graflantaarns

Lantaarns zijn in vele stijlen en soorten verkrijgbaar, van klassiek tot modern. Het is belangrijk een harmonie te vinden met de stijl van het monument.

Graflantaarns
2
accessoires grafzerken grafzuilen

Grafzuilen brons

Bronzen zuilen worden geplaatst op grafzerken. Kenmerkend voor de zuil is dat hij vaak voorzien is van bronzen decoraties met een symbolische betekenis.

Grafzuilen brons
3
accessoires grafzerken vazen en schalen

Vazen en schalen

Een veelgebruikte accessoire is de vaas of de schaal. Deze worden vaak gebruikt in combinatie met een bijpassende lantaarn.

Vazen en schalen
4
accessoires grafzerken vogels en vlinders

Vogel en vlinders

Vogels en vlinders zijn veel toegepaste accessoires. De vogel staat voor vrijheid en de vlinder voor transformatie. Er is een grote diversiteit in uitvoeringen en materiaalsoorten.

Vogels en vlinders

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie die bij u past

Onze collectie “accessoires grafzerken” bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

5
accessoires grafzerken bomen en bloemen

Bomen en bloemen

Bloemen, bomen en bladeren symboliseren ‘het leven’. Denk hierbij aan thema’s als kleur, groei, afstammeling en familie. De betekenis is vaak persoonlijk.

Bomen en bloemen
6
accessoires grafzerken boeken harten kussens

Boeken, harten en kussens

Boeken, hartjes en kussens worden vaak extra toegevoegd aan een monument. Veelal worden hierin extra teksten aangebracht.

Boeken, harten en kussens
7
accessoires grafzerken foto porselein glas

Foto op grafzerk

Van alle mogelijke grafdecoraties, is een foto of afbeelding van de overledene het meest persoonlijk. Er zijn veel verschillende toepassingen en bewerkingen mogelijk.

Foto op grafzerk
8
accessoires grafzerken grafkunst

Grafkunst

Grafkunst bestaat uit kunstzinnige elementen, die een toevoeging zijn aan een grafzerk. Als materiaalsoort wordt brons veel toegepast.

Grafkunst

Altijd slagen voor een gepaste grafzerk

De voorbeelden op onze website zijn ter inspiratie. Voor alle gedenktekens maken wij een nieuw en persoonlijk ontwerp. Het ontwerp maken wij geheel vrijblijvend en gratis voor u.

9
accessoires grafzerken kruizen en kruisjes

Kruizen of kruisjes

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar, doorgaans ook in de stijl van het gedenkteken.

Kruizen of kruisjes
10
accessoires grafzerken Engelen en Heiligen

Engelen en Heiligen

In de christelijke kunst is de maagd Maria een centraal personage. Daarnaast zijn Maria en Kind, en Jezus veel voorkomende beelden.

Engelen en Heiligen
11
accessoires grafzerken beelden en symbolen

Beelden en symbolen

Symbolen en beeltenissen geven naast de inscriptie een extra uitdrukking aan een gedenkteken. Dit kan een symbolische betekenis hebben.

Beelden en symbolen
12
accessoires grafzerken grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen zorgen voor een extra harmonieuze sfeer bij een grafzerk. Het regelmatig aan kunnen steken van een kaarsje kan rust geven voor nabestaanden.

Grafkaarsen en graflichten

Accessoires grafzerken showroom

wat valt er allemaal te zien…

  • Verschillende soorten foto’s op een grafzerk
  • Manieren om persoonlijke ideeën toe te voegen
  • Veel verschillende soorten letters
  • Lantaarns, schalen en vazen
  • Bronzen accessoires
  • Verscheidene soorten glasbewerking
  • Soorten inox-bewerking
  • Zuilen en sokkels
  • Beeldjes voor op een grafzerk
  • Steentjes en split

Grafaccessoires uit onze showroom in het echt combineren

u krijgt goed inzicht hoe de accessoire staat in onze inspiratietuin