Bomen en bloemengrafaccessoires

Bomen en bloemen passen vaak goed bij een overledene en zijn daarom een mooi symbool om op een grafzerk toe te voegen. Bloemen staan van oudsher symbool voor de pracht en schoonheid van het leven. Door hun tere karakter echter symboliseren ze tegelijk ook de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het levende. Een bloem op een grafzerk haalt beide aspecten voor het voetlicht.

Duurzaamheid en levenskracht

Bomen betekenen duurzaamheid en levenskracht, voor lange tijd, een boom kan immers erg oud worden. Een boom, diep geworteld in de aarde symboliseert ook verbondenheid tussen mensen.

Bronzen decoratie

bewerkt natuursteen

Een grafzerk voor een dubbelgraf van één soort natuursteen. Door het materiaal op verschillende manieren te bewerken zijn er kleur- en oppervlakteverschillen ontstaan.

Op het gedenkteken is symbolisch een roos van brons geplaatst.

Voorbeelden in het echt bekijken

uitgangspunt persoonlijk ontwerp

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden te laten zien: op onze website en in het echt in onze inspiratietuin. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafzerk een blijvende keuze is voor jaren.

In onze inspiratietuin ziet u ruim 600 voorbeelden van grafzerken waar we grafaccesoires hebben toegepast.

Bronzen opschrift en roos

ruw natuursteen

Natuurlijk gedenkteken van leisteen. Het opschrift is in verheven brons aangebracht.

De gekleurde bronzen roos en belettering past goed bij de kleuren van het leisteen.

RVS Bloem lelie
Rozen bloeien
Boom met vogel
Orchidee

We werken met alle materialen

eerlijk advies

Mooi persoonlijk en gedenkteken die door de vormgeving en het materiaalgebruik een geheel eigen sfeer heeft gekregen.

Omdat we met alle mogelijke materialen werken ontwerpen en realiseren we bijzondere en mooie persoonlijke gedenktekens. Tevens kunnen we u hierdoor eerlijk advies geven welke materialen het beste toegepast kunnen worden in uw situatie.

Vastzetten accessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Decoraties in natuursteen

eigen symboliek

We brengen in het natuursteen alle mogelijk symbolen en figuren aan.

Het kunnen figuren of afbeeldingen vanuit een symbolische gedachte zijn, maar ook afbeeldingen van een hobby of kenmerk van de overledene.

Op de grafvloer zijn inox vlinders geplaatst.

Persoonlijke grafzerk

boom, klok en belettering

Persoonlijke grafzerk uitgevoerd in gepolijst natuursteen waar het boompje, de klok en de belettering zijn uitgevoerd in brons.

Letters van brons
Niet alleen de keuze van het lettertype, maar ook de grootte, uitlijning en compositie zijn sterk bepalend voor de gehele uitstraling van het gedenkteken. Zoals wij ontwerpers in huis hebben voor het schetsen van grafzerken, zo hebben wij ook specialisten die u helpen bij de inscriptie voor de grafzerk.

Boom van het leven
Zonnebloem
Distel
Edelweiss
Rozen bloeien
Wijnstokbladeren

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Formaat van accessoires

Alle grafaccessoires maken wij in verschillende formaten zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

Gedenksteen glas

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

Bronzen kruis met roos

harvormige lettersteen

Gedenkteken waar het hart is verwerkt in een persoonlijk vormgegeven lettersteen. Het gedenkteken is natuurlijk gepolijst waardoor de glans behouden blijft.

Op de lettersteen is een bronzen kruis met roos geplaatst, het symbool van geloof en liefde.

RVS Bloem orchidee
Aren met rozen

Monumenten met glas

aanpassen of combineren

Een glazen grafzerk creëert transparantie en toegankelijkheid. Ook komt het glas veel ‘lichter’ over dan andere materialen.

Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan de glazen grafzerk.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas, zodat het glas niet gaat scheuren.

Bloemen van cortenstaal

mooi roestkleurig

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Cortenstaal is uitstekend toe te passen op grafzerken, als persoonlijke accessoires, maar ook als letterplaat en omranding.

Bekijk meer voorbeelden van cortenstaal toepassingen op de cortenstaal pagina.

Eigen invulling

vanuit uw inbreng een persoonlijk ontwerp

Natuurlijk kunt u aan de symbolische betekenis van bloemen en bomen een heel eigen invulling geven.

Onze ontwerper staat volledig open voor uw inbreng en verwerkt deze in het ontwerp voor de grafzerk.

We geven u advies

plaatsing van een boom of bloem

Er zijn veel mogelijke posities voor deze accessoires op een grafzerk. Bijvoorbeeld op de dekplaat aan de voor of achterzijde, of juist naast de lettersteen.

Ook vooraan op het voetstuk, tegenover de lettersteen is zeer fraai omdat er een soort evenwicht in het beeld ontstaat. Extra accentuering ontstaat door de boom op een apart sokkeltje te plaatsen. In een persoonlijk gesprek komen alle mogelijkheden aan bod en kunt u uw keus bepalen.

Boom met aparte bladeren
Aren met rozen
Blad met tekst
Boom met vergulden vruchten

Bronzen zonnebloem

zwerfkei van aventurijn

Grafzerk met een grafomranding van cortenstaal. Als letterplaat is er gekozen voor een zwerfkei van aventurijn met een zonnebloem van gepatineerd brons. De graflantaarn en vaas zijn ook van brons.

Den Hollandsche heeft bij dit monument ook de grafbedekking verzorgt waardoor het na het plaatsen meteen een prachtig totaalplaatje is.

Bronzen bloemen en accessoires

van kleur voorzien

Door het brons van een kleur te laten voorzien kunt u het materiaal en de daaruit gevormde letters een zeer specifieke, eigen uitstraling geven.

Hierdoor kan brons ook worden gecombineerd in een moderne vormgeving. Kleuren kunnen goed in harmonie gekozen worden met andere toegepaste materialen.

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

In onze monumententuin met grafzerken ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, inox, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Eikentak
Eikenblad
Boom van het leven
Calla 85072
Edelweiss
Eland  met dennen- en eikenblad

Praktische tips

harmonieus geheel

Onze adviseur helpt u graag om ervoor zorg te dragen dat de grafzerk in combinatie met deze accessoires een harmonieus geheel vormt.

Dit betekent dat kleur, structuur en materiaalsoorten van de grafzerk bij elkaar moeten passen.

Onze zekerheden

een mooi en blijvend gedenkteken

Het ontwerpen en vervaardigen van een gedenkteken of grafzerk is bij Den Hollandsche in vertrouwde handen.

Onze zekerheden bieden u de garantie van schoonheid en kwaliteit, vormgegeven in een blijvend gedenkteken.

Opengeslagen boek

geplaatst op sokkel

Urnengedenkteken waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opengeslagen boek. Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.

Combineren met brons
Boeken, harten of kussentjes kunnen goed gecombineerd worden met bronzen grafaccessoires zoals bloemen of kruizen.

Hart bloem
Ginko blad
Ginko bladeren
Ginkoblad
Lauriertak

Kleuren en combinaties

maken van juiste keuzes

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas.

Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien, zodat u geen beslissingen neemt waar u achteraf toch spijt van heeft.

Inox band

gezoet graniet: matte uitstraling

Grafzerk met een fraaie combinatie van gezoet graniet en inox.

De inox belettering en band met decoratie past uitstekend bij de matte uitstraling van het natuursteen.

Op de inox band kan elke gewenste afbeelding worden aangebracht en bieden wij u de mogelijkheid om een foto in het inox te laten aanbrengen.

Voorbeelden van grafaccessoires in onze showroom

beelden van boompjes, bloemen, vlinders, vogels en meer. Alles kunt u in het echt bekijken en proberen hoe het combineert

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken, is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alle grafaccessoires overzichtelijk voor u gepresenteerd, zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit vinden wij erg belangrijk, omdat de keuze voor een grafzerk of gedenkteken een blijvende keuze is voor jaren.

Rebstock
Lindeboom
Orchidee
Orchidee