Grafzerken cortenstaalAl mogelijk vanaf 3.250,-

Over de collectieCortenstaal grafsteen

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafzerk echter is iets nieuws.

In de afgelopen jaren is een trend ontstaan waarbij naast het traditionele natuursteen steeds meer alternatieve, andere duurzame materialen en combinaties van materialen toegepast worden in grafzerken.

Silhouet en glazen letterplaat

tekst, kunstobject of bijvoorbeeld een silhouette

Grafzerk met een silhouet van cortenstaal die voor een glazen letterplaat geplaatst is. Het silhouet van cortenstaal wordt geaccentueerd door de glazen letterplaat.

U kunt bijvoorbeeld het gezichtsprofiel van uw overleden dierbare als silhouet in het metaal laten uitsnijden, waardoor de grafzerk heel persoonlijk wordt.

Een persoonlijk monument

we ontwerpen samen met u

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument.

Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

Belgisch hardsteen en cortenstaal

goed te combineren met elkaar

Gedenksteen met cortenstaal en Belgisch hardsteen, twee materialen die goed te combineren zijn.

Het metaal zal na verloop van tijd egaal roesten en daardoor zichzelf beschermen tegen verdere verwering.

Cortenstaal letterplaat

vele mogelijkheden

Grafzerk waar de belettering is aangebracht op een verheven cortenstalen letterplaat.

Op een soortgelijke letterplaat zijn bijvoorbeeld ook een silhouet, bloemen of andere decoraties aan te brengen.

Heeft u zelf een idee? Onze ontwerper maakt gratis voor u een ontwerp.

Accessoires van cortenstaal

er is veel mogelijk

Er is veel mogelijk met cortenstaal. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bloem of vogeltje van cortenstaal.

Heeft u zelf ideeën? Wij ontwerpen samen met u een persoonlijk monument en kiezen daar de juiste accessoires bij. We maken het ontwerp kosteloos en geheel vrijblijvend voor u.

Persoonlijke tint

wat bij u past en wat u mooi vindt

Op grafzerken kunnen verschillende accessoires geplaatst worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje, bronzen boompjes, bloemen, een vlinder…

Precies wat bij u past en wat u mooi vindt. U ziet het allemaal in onze inspiratietuin.

Cortenstaal en zwerfkeien

mooie combinatie

Cortenstaal vormt een mooie combinatie met zwerfkeien en natuurlijke stenen. We ontwerpen samen met u een passende en fraai gevormde cortenstalen letterplaat.

Alle zwerfkeien of natuurlijke stenen zijn uniek van vorm, structuur en kleur. U zoekt zelf rustig in onze tuin een mooie steen uit die u aanspreekt en goed vindt passen.

Grafzerken cortenstaal

eigen handschrift of figuren

Om het monument nog persoonlijker te maken, bieden wij u de mogelijkheid om het opschrift of een spreuk te plaatsen in een eigen handschrift.

Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden die cortenstaal te bieden heeft en waar u op dient te letten.

Uw wensen staan centraal

aanpassingen, aanvullingen of volledig ontwerp

Op onze website en in onze showroom vindt u een zeer ruime selectie grafzerken. Dit geeft u een heel goed beeld van de mogelijkheden en de uitstraling van materialen. Maar ook combinaties en afwerking kunt u in het echt zien.

Op basis van hetgeen u aanspreekt, ontwerpen wij een grafzerk naar wens. Dit kunnen kleine aanpassingen of aanvullingen aan een ontwerp zijn of een volledig ontwerp op maat. Hoe dan ook: uw wensen staan bij ons centraal.

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

In onze monumententuin met grafzerken ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal en brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Belettering in cortenstaal

watersnijden

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het cortenstaal aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden, waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafzerken.

Letterplaat met anker

cortenstaal en teakhout

Grafzerk met een letterplaat van cortenstaal en een grafomranding van hout.

Naar verloop van tijd zal het cortenstaal een egale roestlaag krijgen, waarmee hij zichzelf beschermt tegen verdere weersinvloeden. Het anker staat symbool voor hoop en standvastigheid.

Creativiteit en degelijkheid

bijzondere gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Silhouette

Gedenkteken van cortenstaal met de vorm van een gezicht. Een silhouette als deze wordt door ons grafisch team ontworpen. U ontvangt altijd een concept zodat u precies weet hoe het monument er uit komt te zien.

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Grafaccessoires cortenstaal

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaal grafaccessoires. Ook de omranding is gemaakt van een strook cortenstaal. Als grafbedekking is er gekozen voor “pebbles” en sedum waardoor de natuurlijke uitstraling gewaarborgd blijft.

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Grafomranding van cortenstaal

Een zwerfkei als grafzerk met een grafomranding van cortenstaal en een gesmolten glazen muzieknoot. U kunt er ook voor kiezen een andere vorm in het glas te laten smelten. Dit gebeurd op ambachtelijke wijze waardoor alles naar wens kan worden aangepast.

De kwaliteit van cortenstaal

zeer sterk en duurzaam

De metaallegering waar het staal uit bestaat, bevat naast traditioneel ijzer onder andere koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom.

De legering is zeer sterk en duurzaam en wordt zelfs toegepast in bruggen.

Kleur van cortenstaal

egaal kleuren en donkerder worden

Cortenstaal oogt in het begin wat vlekkerig maar zal in de loop der tijd egaal kleuren en donkerder gaan worden door het roestproces.

Na ongeveer anderhalf jaar zal het cortenstaal volledig zijn definitieve kleur hebben gekregen.

Silhouette

vanuit een foto

Grafzerk met een silhouette van cortenstaal waar tevens het opschrift is geplaatst. Het silhouette is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor zowel de materialen als de plaatsing van het gedenkteken.

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Cortenstaal met zwerfkei

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Cortenstaal belettering

grafzerken cortenstaal inspiratietuin

Cortenstaal letterplaat

Aanpassen van voorbeelden

of eigen ontwerp

Naast de keuze uit ons eigen assortiment, passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp? Dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen. Hierdoor ontstaan bijzondere en unieke gedenkstenen. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.

Typische roestkleur

cortenstaal beschermt zichzelf

De typische roestkleur is een zeer dichte oxidehuid die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof waardoor het metaal eigenlijk zichzelf beschermt tegen verdere oxidatie.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal.

grafzerken cortenstaal silhouet inspiratietuin

Opschrift gespaard uit cortenstaal

voor altijd goed leesbaar

Bij deze natuurlijke grafzerk is het opschrift op de strip uit het cortenstaal gespaard. Deze wijze van beletteren heeft als voordeel dat de tekst nooit meer zal vervagen.

Cortenstaal maakt door roestvorming een eigen beschermlaag aan, een prachtig natuurlijke bescherming.

Cortenstaal grafzerken

fraaie uitstraling

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Het geeft de grafzerk tegelijk een natuurlijke en toch eigentijdse uitstraling.

Fundering
Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit. Ook natuurlijke stenen plaatsen wij altijd op een duurzame fundering met anti-verzakkingspalen.

Cortenstaal belettering

versteend hout gedenkteken

Natuurlijk gedenkteken waar de letters op het versteende hout zijn gemaakt in cortenstaal. Het is een mooie en degelijke combinatie.

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Vlinder op of rond het gedenkteken

u ziet ze in onze inspiratietuin en showroom

Vlinders en vogeltjes worden vaak toegepast om het monument van een persoonlijke tint te voorzien.

Het materiaal van de vlinders heeft een bepalende factor voor de uitstraling die u graag ziet. In onze inspiratietuin ziet u precies hoe het staat. Vlinders van gekleurd glas, RVS, cortenstaal en lood: allen toegepast op unieke monumenten.

Bezoek ook onze andere inspiratiepagina’s

Een grafzerk uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze. Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om ruim 600 grafzerken in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.

grafzerken cortenstaal verwijzing grafzerken met foto

Foto op grafzerk

Een foto op de grafzerk kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Foto op grafzerk
grafzerken cortenstaal verwijzing grafzerken modern

Moderne grafzerken

Onder ‘moderne grafstenen’ verstaan we grafzerken met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Moderne grafzerken
grafzerken cortenstaal verwijzing grafstenen glas

Glazen grafzerken

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen grafzerken in verschillende vormen en kleuren.

Glazen grafzerken
grafzerken cortenstaal verwijzing exclusief

Exclusieve grafzerken

Er worden bijzondere materiaalsoorten of bewerkingen toegepast. Ook is het ontwerp altijd volledig op de wensen van u als klant afgestemd en daardoor uniek.

Exclusieve grafzerken