Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Natuurlijk en industrieel grafmonument

In dit bijzondere grafmonument komen verschillende stijlen bij elkaar. Dit komt voornamelijk omdat er creatieve materialen worden gebruikt. Zo is de hele omranding van cortenstaal. Omdat dit materiaal uit de scheepvaart komt, geeft dit het grafmonument... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33758
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Cortenstaal, Glas, Natuurlijk, Staande steen met vloer, Versteend hout
Dieren Vlinder
Glas Smeltglas
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Natuurlijk
Kleur Bruin, Groen
Materiaal Cortenstaal, Glas, Versteend hout
Uitvoering Staande steen met vloer

Productomschrijving

In dit bijzondere grafmonument komen verschillende stijlen bij elkaar. Dit komt voornamelijk omdat er creatieve materialen worden gebruikt. Zo is de hele omranding van cortenstaal. Omdat dit materiaal uit de scheepvaart komt, geeft dit het grafmonument een industriële uitstraling. Daarnaast heeft het grafmonument ook een natuurlijke stijl dankzij het unieke staande exemplaar van versteend hout. een exemplaar als deze is altijd uniek, omdat het rechtstreeks uit de natuur komt. Om de natuurlijke sfeer verder door te voeren is het graf bedekt met potgrond, zodat de nabestaanden naar eigen inzicht beplanting kunnen toevoegen. De derde stijl in dit grafmonument is modern. De glazen letterplaat waarop de naam is aangebracht heeft dan wel fraai gebrokkelde randen, maar de kleur en de matte achtergrond geven deze letterplaat vooral een moderne tint.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.