Gedenkmonument voor de donoren

Gedenktekens voor de openbare ruimte hebben de kracht om mensen te kunnen verenigen. Dit is omdat deze zijn gemaakt om iemand te gedenken die voor veel mensen van grote betekenis is geweest. Dit gedenkteken is gemaakt voor meerdere mensen die allen hun... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35381
Collectie Bijzonder persoonlijk, Kunstenaars, Met bijzondere betekenis
Graftype Familiegraf - enkel breed
Kleur Bruin, Groen
Materiaal Cortenstaal, Glas, Ruwe steen
Productsoort Ruwe steen, Silhouette
Staande deel Glas en cortenstaal
Subtype Staande steen zonder vloer

Productomschrijving

Gedenktekens voor de openbare ruimte hebben de kracht om mensen te kunnen verenigen. Dit is omdat deze zijn gemaakt om iemand te gedenken die voor veel mensen van grote betekenis is geweest. Dit gedenkteken is gemaakt voor meerdere mensen die allen hun lichaam na overlijden ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap. Het monument staat in het teken van de mens en laat de diversiteit van de mens zien. Dit wordt uitgebeeld door de verschillende materialen die tezamen één harmonieus geheel vormen in een natuurlijke vormgeving. Zo staan de silhouetten van de twee mensen voor het mannelijke en het vrouwelijke. Het cortenstaal oxideert in een warme roestbruine kleur en behoudt zo zijn duurzaamheid. Daaromheen zijn ruwe serpentijn stenen geplaatst, om het natuurlijke karakter te versterken. Op één van de stenen is de levensschijf aangebracht die de volmaaktheid van het leven uitbeeld. Uit deze schijf is een stukje weggevallen en dit staat symbool voor het verlies. Een krachtig element is natuurlijk de blauwe glazen plaat met de ondoorzichtige achterzijde en een ruwe zijde. Hierop is een gedicht, genaamd 'De Gever' geplaatst van student geneeskunde, J.W. Hilhorst. Het monument is te bezichtigen op begraafplaats Hofwijk te Rotterdam.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.