Glazen grafzerkenAl mogelijk vanaf 3.250,-

Over de collectieGlazen grafstenen

Met glas is zeer veel mogelijk. Het materiaal leent zich dan ook perfect om aan een grafzerk voor uw dierbare echt persoonlijke kernmerken toe te voegen.

Door unieke technieken als zandstralen, glasfusing, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren toe te passen, kunnen we de glazen grafzerk voor uw dierbare stijlvol, kleurrijk en persoonlijk maken.

1. De letterplaat: tekstgedeelte van glas

inspiratie en ideeën opdoen

De collectie met letterplaten van glas kenmerkt zich door monumenten uitgevoerd in verschillende materialen waarbij de letterplaat uitgevoerd is in glas.

Veelal zijn de monumenten uitgevoerd in strakke en eenvoudige vormen. Het geeft de monumenten vaak een wat meer eigentijdse uitstraling.

Dubbele glazen letterplaat

persoonlijke foto en decoraties

Grafzerk waar twee glazen letterplaten zijn toegepast voor het opschrift, een persoonlijke foto en decoraties. Het voorzet glasplaatje van gesmolten glas geeft het monument kleur en een bijzondere uitstraling.

Op de grafomranding is een glazen gedenkplaatje geplaatst met persoonlijke teksten.

Aangepast monument

aan uw wensen

Door het tonen van vele voorbeelden geven wij u inzicht in de mogelijkheden van vormen en afmetingen van letterstenen en de grafbedekking.

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

Moderne uitstraling

toepassing grafaccessoires

Moderne glazen grafzerk van gezoet natuursteen met een gematteerde glazen letterplaat

De toegepaste grafaccessoires en de glazen rivier doorbreken de rechte lijnen en zorgen ervoor dat het gedenkteken een zachtere uitstraling heeft gekregen.

Glazen letterplaat

rvs vlinders

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid.

Emailleren op glas
Tekstueel is er gekozen voor emailleren op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Gratis ontwerp laten maken, accessoires en belettering uitproberen

Rustig en ongestoord rondlopen in onze inspiratietuin en daarna gratis een ontwerp laten maken. De combinatie van het ontwerp en de voorbeelden in het echt geven u een realistisch beeld hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp laten maken.

Belettering van natuurlijk monument

vaak in brons of glasplaatje

Vanwege het grillige karakter van natuurlijke stenen en zwerfkeien wordt er vaak bronzen belettering of een glasplaatje toegepast.

Het grote voordeel van een glasplaatje is dat je meer tekst kunt plaatsen en bijvoorbeeld een persoonlijke decoratie, afbeelding of foto kunt toevoegen.

Glasmonumenten in het echt bekijken

80 monumenten met glas

Vele voorbeelden van glazen grafzerken staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst.

U bent van harte welkom om de monumenten in het echt te komen bekijken.

Moderne grafzerk

grafdecoraties & grafaccessoires

Moderne grafzerk met een glazen letterplaat. Op de glazen letterplaat is naast de belettering ook een kruisje en een hartje aangebracht.

De bloemenvaas en de graflantaarn zijn beide uitgevoerd in brons.

Cortenstaal grafzerk

met silhouet

Het cortenstaal leent zich zeer goed voor het met krachtige waterstralen uitsnijden van alle gewenste vormen en letters.

Het silhouet van cortenstaal wordt geaccentueerd door toepassing van een glazen letterplaat.

Foto’s en afbeeldingen

we helpen u

U kunt zelf een foto aanleveren en indien u een afbeelding wilt gebruiken dan kunnen wij die voor u verzorgen. Het bewerken van de foto’s kunt u geheel aan ons overlaten. Wij zorgen voor een juiste compositie, belichting, kleur en voorzien de foto eventueel van een andere achtergrond of effecten.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de foto of afbeelding een mooie plaats krijgt op de grafzerk en een harmonieus geheel vormt met het monument.

Jonge uitstraling

accessoires en decoraties

Gedenkteken wat door het gebruik van moderne materialen en accessoires een jonge uistraling heeft gekregen.

Door het gebruik dergelijke accessoires creëren we een gedenkteken voor jonge mensen van deze tijd.

Silhouet in RVS

persoonlijke RVS grafzerken

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouet gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Band van RVS

watersnijden belettering

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden, waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafzerken.

Glazen grafzerken

op basis van uw wensen

Het glas is licht gesmolten waardoor deze meer draagvlak creëert voor het opschrift. De beide zuilen van versteend hout geven een krachtig totaalbeeld van het dubbelgraf.

Op basis van uw wensen ontwerpen wij het monument en creëren wij een uniek en harmonieus geheel.

Exclusieve grafzerk

glazen strip

Exclusieve grafzerk met een glasplaat. De orchidee is diapositief gestraald op de glasplaat.

Op het liggende gedeelte is een graflantaarn geplaatst en een verzonken bloemenvaas aangebracht.

2. Foto’s en afbeeldingen in glas

eigen uitstraling en herkenbaarheid

Afbeeldingen op een grafzerk zijn een persoonlijke toevoeging. Ze geven de grafzerk een eigen uitstraling en vergroten de herkenbaarheid. Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid.

Glazen hartje met foto

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

Bevestiging van het glas

duurzaamheid

Een nadeel van glas is de gevoeligheid voor breuk. Vandaar dat wij daar extra aandacht aan schenken en dit probleem verhelpen door middel van glassteunen.

Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit, en in de juiste diktes. De glazen gedeelten van onze monumenten zijn daardoor zeer duurzaam.

Afbeeldingen en foto’s op glas

natuurgetrouw

Met duurzame printtechnieken kunnen foto’s en afbeeldingen volledig natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Door het tonen van vele mogelijke technieken en voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden. Wij adviseren u welke technieken het best toegepast kunnen worden bij uw wensen en ideeën.

Een glazen grafzerk

niet per definitie kostbaar

Een passende grafzerk vanuit een voorbeeld, uw ideeën en/of wensen binnen uw budget. Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn.

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Bezoek de pagina prijsinformatie grafzerken voor meer informatie.

Gepolijst graniet

RVS hoofdtelefoon

Gedenksteen glas waar de opbouw bestaat uit twee zuilen van zwart graniet waar tussen een letterplaat van glas is geplaatst.

Om het monument nog persoonlijker te maken, is op het liggende gedeelte is een hoofdtelefoon van RVS geplaatst.

Zuilen gedenkteken

RVS belettering

Door de zuilen van verschillende hoogtes te vervaardigen, is er een podium gecreëerd voor de foto op glas.

Een gedenkteken met een print op glas ontwikkelt u eerst met een adviseur, waarna ons grafisch team het overneemt en zorg draagt voor een harmonieus eindresultaat. Het opschrift van roestvast staal is verheven op het gedenkteken vervaardigd.

Opschrift op natuursteen

foto op glazen voorzetplaat

Grafzerk waar de belettering is geplaatst op een natuursteen letterplaat.

Voor de letterplaat van natuursteen is een foto in glas geplaatst. Er is gekozen om de vormgeving van het monument een modern uiterlijk te geven.

Behouden van kleur

fotoprint op grafzerk

Stijlvol en eenvoudig uitgevoerd gedenkteken waar op de glazen gedenkplaat het opschrift en een persoonlijke foto is geplaatst. Het monument is nagenoeg onderhoudsvrij, aan het einde van het liggende gedeelte is ruimte vrijgehouden voor beplanting.

Door gebruik te maken van een speciale printtechniek behoud de afbeelding haar kleur en is het geschikt voor alle mogelijke weertypen.

We ontwerpen een persoonlijke grafzerk

vanuit uw ideeën of wensen

Graag helpen wij u bij het ontwerpen van een persoonlijke grafzerk. Wij ontwerpen een persoonlijke grafzerk voor u vanuit uw ideeën of wensen.

Ook kunt u details van diverse gedenktekens die u aanspreken, als uitgangspunt gebruiken in een persoonlijk ontwerp.

3. Gekleurd glas grafzerk

glasfusing, gekleurd glas, afbeeldingen

Gedenktekens van glas kunnen op verschillende manieren van kleur worden voorzien.

Binnen dit hoofdstuk informeren wij u met behulp van voorbeelden en informatie over de volgende mogelijkheden: glasfusing, gekleurd glas en afbeeldingen op glas.

U hoeft niet te kiezen

samen gaan we ontwerpen

“Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzondere grafzerk.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

Glasfusing kruis

persoonlijk ontwerp

Dit unieke gedenkteken bestaat uit moderne materialen. De omranding is gemaakt van RVS. De letterplaat bestaat geheel uit glas.

Het kruis en het monument zijn persoonlijk met de nabestaande ontworpen.

Emailleren

duurzaam en weerbestendig

De zonnebloem is door middel van emaille op het glas aangebracht. U kunt er ook voor kiezen een andere bloem te verwerken in de grafzerk.

Emailleren is het aanbrengen van een glaslaag die bestaat uit hele fijne deeltjes glas. De fijne (gekleurde) glasdeeltjes, worden door middel van strooien of door gebruik te maken van airbrush techniek, op het glas aangebracht.

Het emailleerproces vindt op hoge temperatuur plaats in de oven, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig, in het glas gebakken is.

Kleurrijke afbeelding

diepte door vlinders

Grafzerk waar op de linkerzuil onder het opschrift een vlinder is geplaatst. Doordat de vlinders ook te zien zijn op de letterplaat waar een afbeelding op aangebracht is, krijgt het monument diepte.

De glasplaat is geplaatst met houders van RVS voor de gepolijste zuilen.

Natuurlijke grafzerk

kunstwerk glas in lood

Prachtige vrije vorm van glas in lood op twee zuilen van onbewerkt natuursteen. In combinatie met de grafbedekking is het een uiterst puur monument geworden.

Grafzerken met vrije vormen ontwerpt u samen met een adviseur. U kunt zelf ook bepaalde elementen aanleveren waar wij vervolgens een geheel van maken.

Monumenten bekijken en gratis ontwerp

we nodigen u hierbij uit

We nodigen u hierbij uit om in onze monumententuin grafzerken te komen bekijken en daarna geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp te laten maken.

Tijdens het ontwerpen geven we u betrouwbaar advies en houden we rekening met uw budget.

Het monument is te zien in onze inspiratietuin met ruim 600 grafzerken.

Dubbele lettersteen

emaille letters

Grafzerk met een dubbele lettersteen. De kleur van het opschrift op de voorste lettersteen in combinatie met de print op de achterliggende lettersteen geeft het monument een bijzondere uitstraling.

De belettering is uitgevoerd in emaille op een voorzetplaatje van geknabbeld glas.

Glasfusing kruis

bloemen op liggende gedeelte

Gedenkteken waar tussen de letterplaten een glasfusing kruis is aangebracht. Het kruis loopt fraai door over de grafvloer. Heel bijzonder is het wanneer de zon zijn stralen laat schijnen op het kruis.

Op het liggende gedeelte zijn gezandstraalde bloemen aangebracht.

Glasfusing rivier

bronzen accessoires

De rivier en de bronzen graf accessoires maken het monument persoonlijk en bijzonder.

Gepolijst natuursteen

glasfusing rivier en foto

Op dit bijzondere en mooie gedenkteken is een kruis ontstaan door een uitsparing te maken in zowel de glazen gedenkplaat als het natuursteen.

Vanuit het kruis stroomt er een rivier, die gemaakt is van glas, over de vloer van het gedenkteken. Het zwart gepolijste natuursteen staat mooi in contrast met de kleurige rivier en de foto. De foto is degelijk vastgezet met houders van RVS.

Gebogen glas

dubbele letterplaat met foto

Gedenkteken waar zowel de letterplaten als het liggende gedeelte uitgevoerd is in glas. De gebogen letterplaten zijn sierlijk voor elkaar geplaatst op houders van RVS.

RVS kruis

voor een blauwe medaille van glas

De speciaal gesmolten medaille van blauw glas geeft de grafzerk een frisse aanblik. Tevens krijgt de grafzerk een eigentijds en persoonlijk karakter. Het is goed mogelijk om de vloer van het monument een bijpassende graflantaarn van RVS te plaatsen.

Accessoires uitzoeken doet u in onze showroom. Graflantaarns, kruisjes, beeldjes, grafkunst…, meer informatie over onze showroom.

Alles is mogelijk als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken

grafzerken in het echt bekijken, advies en gratis ontwerp

glazen grafzerken ontwerpen vanuit een voorbeeld

U hebt iets gezien

U hebt iets gezien wat u mooi vindt. Op internet, op de begraafplaats, in onze inspiratietuin of showroom.

glazen grafzerken ontwerpen vanuit een kenmerk

Een kenmerk

U wilt graag een bepaald kenmerk van de overledene verwerkt zien in het persoonlijke gedenkteken.

glazen grafzerken ontwerpen vanuit uw ideeën

Uw ideeën

U heeft in gedachte of een voorbeeld hoe het monument er ongeveer uit moet komen te zien.

glazen grafzerkenontwerpen ook als u nog geen idee heeft

Nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen, komen we samen tot een bijzonder resultaat.

4. Persoonlijke glazen grafzerken

creativiteit den degelijkheid

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Omdat wij alle monumenten persoonlijk ontwerpen, bieden wij u de garantie op een passend monument met de uitstraling die u in gedachte heeft. Gedenktekens van modern tot klassiek in het door u gewenste materiaal of met een combinatie van verschillende materialen.

Glazen vlinder

grafomranding cortenstaal

Grafzerk met glazen vlinder waarop de belettering is geplaatst. Het liggende gedeelte is opgevuld met sierstenen en beplanting.

Het staande glazen deel is van gefuseerd glas wat een prachtig kleurenspectrum oplevert.

Persoonlijk ontwerp

goed luisteren naar de wensen

Zeer elegant gedenkteken. De engel is door middel van diverse ambachtelijke straaltechnieken tot stand gekomen. Het glas heeft diepte gekregen door het in verschillende gradaties te wazen.

Een gedenkteken als deze komt tot stand door actief te luisteren naar de klant en te weten wat wel en niet esthetisch verantwoord is.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Bekijk hoe het werkt

Zuilen gedenkteken

te zien in onze inspiratietuin

Grafzerk bestaande uit vier ruw afgewerkte zuilen. Naast de zuilen is een glazen letterplaat met het opschrift, een decoratie en een spreuk geplaatst. Het glas is gematteerd, waardoor het opschrift beter leesbaar is.

Een glazen grafzerk

wat kost het

Glazen grafzerken hoeven niet per se duur te zijn. Bepalend voor de uiteindelijke prijs zijn:
1. Het soort glas;
2. De hoeveelheid van het materiaal;
3. Speciale bewerkingen van het materiaal.


Prijsinformatie grafzerken

Foto op glas

leisteen omranding

De foto van deze persoon is op pop-art achtige wijze verwerkt op het glas. Het antraciet uit de glasplaat combineert uitstekend met de leisteen grafzerk.

Ons grafisch team bewerkt iedere foto volgens uw wensen.

Foto’s en afbeeldingen

De mogelijkheden zijn oneindig

vrijblijvend advies en gratis ontwerp

We hebben u op deze pagina veel voorbeelden van verschillende mogelijkheden laten zien. In onze showroom en inspiratietuin staan ziet u nog meer mogelijkheden van toepassingen van glas op een grafzerk. Ook ziet u veel monumenten waarbij we bijvoorbeeld een letterplaat of accessoires van glas kunnen toepassen.

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafzerken zijn oneindig. Wij maken voor u geheel vrijblijvend een ontwerp en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Ik wil graag vrijblijvend advies en een gratis ontwerp

1
glazen grafzerken fotoboek

1708 voorbeelden

Blader door ruim 1708 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
2
glazen grafzerken inspiratietuin

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafzerken zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
3
glazen grafzerken showroom

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
4
glazen grafzerken ontwerpen

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp