Dubbel grafmonument van natuursteen met kruis

Voor dit dubbele grafmonument zijn twee natuursteensoorten gebruikt, maar het lijkt alsof er meer soorten zijn gebruikt. De grijze en zwarte delen zijn allemaal van het zelfde soort zwart graniet. Door de oppervlakken van elk element steeds op een ande... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35375
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Bewerking Geborsteld, Gehakt, Gepolijst, Gevlamd, Gezoet
Catalogus Modern
Collectie Bijzonder persoonlijk, Boeken, harten en kussens, Christelijk, Exclusief, Houtimitatie kwartsiet, Kruis, Modern, Robuust/groot
Cultuur Christelijk
Diverse tags Houtimitatie, Rechthoekig, Robuust/groot
Graftype Familiegraf - met vloer, Robuust/groot
Kleur Antraciet, Beige, donker, Grijs, licht, Zwart
Liggende deel Gedeeltelijk beplanting, Natuursteen
Materiaal Glas, Houtimitatie kwartsiet, Natuursteen
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin, Houtimitatie kwartsiet, Zwart
Persoonlijke toevoeging Opengeslagen boek
Productgroep Grafmonumenten
Productsoort Lantaarn
Staande deel Natuursteen en glas
Steennaam Graniet
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Kruis, Opengeslagen boek
Vorm Kruis
Vormgeving Bijzonder persoonlijk, Kruis vormgeving, Robuust/groot

Productomschrijving

Voor dit dubbele grafmonument zijn twee natuursteensoorten gebruikt, maar het lijkt alsof er meer soorten zijn gebruikt. De grijze en zwarte delen zijn allemaal van het zelfde soort zwart graniet. Door de oppervlakken van elk element steeds op een andere manier te bewerken ontstaat er een andere kleurtint. Zo is de zwarte lettersteen aan de rechterzijde met de namen, data en de persoonlijke spreuk gepolijst, wat de intense kleur en diepe glas veroorzaakt. Omdat de ingegraveerde letters wit zijn geschilderd, komen deze mooi uit en hebben mede dankzij het lettertype een statige, klassieke uitstraling. Het grote grafkruis ernaast is ook van natuursteen gemaakt, maar het lijkt veel op hout dankzij de kleur en textuur. De kleinere lettersteen aan de linkerzijde is zwart gepolijst en bevat naast het persoonlijke gedicht een fraaie decoratie van een magnolia bloem die in het natuursteen is gehakt en vervolgens beschilderd. Op het liggende deel is de linker dekplaat iets matter, maar nog steeds glad afgewerkt, waardoor het normaal zwarte graniet donkergrijs wordt. Helemaal licht van kleur is de rechter dekplaat die gevlamd en geborsteld is nabewerkt. Hier is een opengeslagen bijbel op geplaatst die van hetzelfde houtkleurige natuursteen is gemaakt als het imposante grafkruis.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen


Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.