Boeken, harten, kussensaccessoires en vormen van een grafsteen

Om een extra tekst of foto toe te voegen aan een grafmonument kan er een boek, hart, kussen of glazen tekstplaat op het graf geplaatst worden. Belangrijk om te weten is dat wij altijd adviseren om de liggende steen altijd wateraflopend te plaatsen zodat er geen water in de letters kan blijven staan. Dit komt ten goede aan de levensduur van de ingeschilderde letters. Het is nog beter om de belettering verheven op een kussensteen aan te brengen, bijvoorbeeld in brons of aluminium.

Eerlijk advies

In onze inspiratietuin en showroom hebben wij hier vele voorbeelden van beschikbaar. U bent bij ons van harte welkom en aan het juiste adres voor een goed en eerlijk advies.

Opengeslagen boek

vaak zelfde soort natuursteen

In de meeste gevallen zal een opengeslagen boek in dezelfde soort natuursteen worden uitgevoerd als de rest van het gedenkteken. U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Toepassing opengeslagen boek

persoonlijke tekst, opschrift en decoraties

Een opengeslagen boek geeft een gedenkteken een geheel eigen en persoonlijke uitstraling.

Op het boek kan een persoonlijke tekst worden aangebracht maar ook, zoals bij dit gedenkteken, het opschrift. Naast de tekst is het ook mogelijk om decoraties of zelfs een foto op het natuursteen te laten aanbrengen.

Kussentje van natuursteen

met een persoonlijke noot

Zo goed als onderhoudsvrij grafmonument waar het opschrift is geplaatst op een glazen letterplaatje, waarbij één rand geknabbeld is uitgevoerd. Op het kussentje van natuursteen is een muzieknoot geplaatst van RVS.

De omranding van natuursteen en het siergrind zorgen ervoor dat het kussentje met de belettering en de persoonlijke noot mooi tot hun recht komen.

Kussentjes versteend hout

bronzen grafaccessoires en belettering

Op dit natuurlijke gedenkteken zijn de kussentjes van versteend hout fraai aangebracht tussen de cortenstalen grafomranding

In het versteende hout is een verzonken bronzen grafvaas geplaatst. Onze creative adviseurs geven u graag advies wat in uw situatie het beste toegepast kan worden.

Een kussen of hartje

als monument op een algemeen graf

Op een algemeen graf mogen geen grote monumenten geplaatst worden i.v.m. de beperkte ruimte. Deze onderdelen zijn relatief goedkoop en u kunt ze in deze constructie zelf plaatsen.

Boeken, harten en kussens
In onze inspiratietuin ziet u ook veel voorbeelden van boeken, harten en kussens. Op een bronzen naamplaatje kunt u een groet, decoratie of het opschrift plaatsen.

Natuurlijk kussen

mooi tussen de grafbedekking

Om de grafvloer een natuurlijk aanzien te geven wordt vaak een ruw afgewerkt kussen toegepast. Door op het kussen bronzen vogeltjes te plaatsen wordt het natuurlijke effect versterkt.

Ook zou u er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om vlinders, die bevestigd zijn op sierlijke gevormde pinnen, te plaatsen op het kussen. Tijdens een persoonlijk gesprek laten we u alle voorbeelden in het echt zien in onze inspiratietuin.

Een ding hebben al onze monumenten gemeen

ze worden allemaal persoonlijk ontworpen

Graag helpen wij u bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument. Wij ontwerpen een persoonlijk grafmonument voor u vanuit uw ideeën of wensen.

Ook kunt u details van diverse monumenten die u aanspreken, als uitgangspunt gebruiken in een persoonlijk ontwerp.

Ambachtelijk polijsten

blijvende glans

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf. Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

Toevoeging op gedenteken

extra tekst, groet of foto

Een boek, hartje of kussentje is uitstekend toepasbaar om een extra tekst, persoonlijke groet of bijvoorbeeld een foto te plaatsen op het gedekenkteken.

Samen met u bekijken we wat het beste past bij uw wensen.

Opengeslagen boek

geplaatst op sokkel

Grafmonument waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opengeslagen boek. Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.

Combineren met brons
De hier afgebeelde monumenten kunnen goed gecombineerd worden met bronzen grafaccessoires zoals bloemen of kruizen.

Gesloten materiaal

zeer lange garantie

De structuur van een natuursteensoort is een meetpunt voor kwaliteit. Steensoorten met een open structuur, ‘waterzuigers’ geheten, zijn gevoelig voor vorst, regen en vervuiling, omdat water en vuil het materiaal kan binnendringen.

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van gedenktekens uitsluitend steensoorten met een gesloten structuur. Hierdoor zijn wij in staat zijn gedurende een zeer lange periode garantie op het natuursteen te bieden.

Hart van teakhout

30 jaar garantie

Hout is uitstekend te combineren met verschillende andere materialen. Het geeft het gedenkteken een eigentijdse uitstraling.

Kenmerkend voor teakhout is de extreem hoge duurzaamheid, waardoor wij tot 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

Hartvormige lettersteen

er is veel mogelijk

De mogelijkheden voor een hartvormige lettersteen zijn eigenlijk oneindig. Tijdens een persoonlijk gesprek ontwerpen we samen met u een passend gedenkteken. Door goed naar uw verhalen en wensen te luisteren gebruiken we de juiste kleuren om het monument een passende uitstraling te geven.

Om u inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we een collectie met hartvormige lettersteen samengesteld. U kunt deze bekijken door in ons fotoboek de collectie “Hartvormige lettersteen” aan te klikken.

Voorbeelden in het echt bekijken en daarna gratis een ontwerp laten maken

inspiratietuin met ruim 600 grafstenen

Monumenten in het echt bekijken en samen met u een persoonlijk monument ontwerpen. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt. Al schetsend en pratende maken we voorstellen waaruit u kunt kiezen. Tijdens het ontwerpen houden we rekening met uw budget.

Heeft u nog geen idee? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we met elkaar tot een mooi resultaat.

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken, echter als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Tijdens het bezoek

  • voorbeelden in het echt
  • deskundig advies
  • ontwerp van het monument
  • voorstel voor de belettering
  • direct een offerte

Na het bezoek

  • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
  • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
  • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
Kondig uw bezoek aan