Grafkunst gedenkteken staal en hout

Dit gedenkteken heeft een unieke vorm en uitstraling dankzij de driehoekige grafkunst letterplaat. Het heeft veel weg van een zeil op een zeilboot, maar dan in abstracte vorm. Het geheel is gemaakt van hout, met daarbinnen een frame van cortenstaal. Oo... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 31191
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Kunstenaars, Modern
Graftype Enkel
Kleur Bruin
Materiaal Cortenstaal, Hout
Vorm Driehoek

Productomschrijving

Dit gedenkteken heeft een unieke vorm en uitstraling dankzij de driehoekige grafkunst letterplaat. Het heeft veel weg van een zeil op een zeilboot, maar dan in abstracte vorm. Het geheel is gemaakt van hout, met daarbinnen een frame van cortenstaal. Ook de omranding van het liggende deel is hiervan gemaakt.. Het hout zorgt voor veel warmte in het ontwerp, maar dankzij de abstracte vorm oogt het juist heel eigentijds en modern. De horizontale houten balken bieden bovendien veel ruimte voor de opschriften en persoonlijke teksten, waardoor het een heel persoonlijke betekenis krijgt.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Hout
Hout is een duurzaam materiaal met een warme uitstraling. Met houtfineer wordt een zeer eigentijdse en moderne uitstraling verkregen, terwijl de massief houten producten een wat meer traditioneel uiterlijk hebben.