GrafsymboliekAl mogelijk vanaf 2.550,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie grafsymboliekgedenkbeelden en symbolen

Beelden en symbolen zijn bijna altijd met elkaar verweven. Een beeld bevat immers een symbool en heeft daardoor symbolische betekenis. Steeds vaker worden symbolische betekenissen vertaald in een gedenkbeeld of grafzerk. Op deze wijze geeft u de grafzerk een eigen tint. De symbolische betekenis van beelden beschrijven we op deze pagina.

Persoonlijk symbool

In een persoonlijk symbool leggen we de kernwaarden van de persoonlijkheid vast. Een persoonlijk symbool wordt daarom speciaal voor u ontworpen en gemaakt.

gedenkbeelden en symbolen ring op grafzerk

Twee ringen

Twee ringen symboliseren trouw. U ziet vaak twee ringen toegepast op een familiegraf.

gedenkbeelden en symbolen betekenis herder op grafzerk

De herder

De schaapherder staat voor het bieden van veiligheid en zorgzaamheid.

gedenkbeelden en symbolen betekenis zon op grafzerk

De zon

Een rijzende zon staat voor vernieuwd leven en wederopstanding. Een ondergaande zon voor de dood en een schijnende zon voor eeuwig leven.

Bronzen grafaccessoires

belettering in bladgoud

Familie grafmonument waar de zuilen toepasselijk zijn uitgevoerd in verschillende soorten en kleuren natuursteen.

De bronzen grafaccessoires geven het monument een eigen sfeer. De in bladgoud uitgevoerde belettering maakt het opschrift goed leesbaar en past goed bij de kleuren van het natuursteen en het brons. Bekijk meer voorbeelden van vogels en vlinders.

Duurzaamheid en levenskracht

symbolische betekenis boom

Bomen betekenen duurzaamheid en levenskracht, voor lange tijd. Een boom kan immers erg oud worden.

Diep geworteld in de aarde symboliseert een boom ook verbondenheid tussen mensen. Bekijk meer voorbeelden van bomen en bloemen.

Kwaliteit gedenktekens

grafaccessoires en gedenkbeelden

Omdat duurzaamheid een vereiste is voor een grafmonument en alles daaromheen, worden ook onze beelden en symbolen uit hoogwaardige, onvergankelijke en zeer duurzame materialen vervaardigd.

Goed vastzetten
Grafaccessoires en gedenkbeelden zetten wij altijd onwrikbaar vast op het grafmonument. Hiervoor gebruiken wij chemische ankers.

Opengeslagen boek

symbolische betekenis

Grafzerk waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opengeslagen boek.

Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.

Voorbeelden van boeken, harten en kussens.

gedenkbeelden en symbolen anker, hart en kruis

Anker, hart en kruis

Dit is het symbool van de belangrijkste Christelijke deugden, geloof, hoop en liefde en staat het voor standvastigheid, vastberadenheid en trouw.

gedenkbeelden en symbolen vlinder op grafzerk

Vlinder

De symbolische betekenis van een vlinder is vrijheid, transformatie, vreugde, moed en ontwikkeling.

gedenkbeelden en symbolen vogel op grafzerk

Vogel

Een vogel staat symbool voor eeuwig leven, gevleugelde ziel en spiritualiteit.

Beschrijving kernwaarde

symbolische betekenis dieren

Met de keuze van een dier als symbool beschrijft u de kernwaarde van de persoonlijkheid van de overledene.

Vrijwel alle dieren hebben een symbolische betekenis. U kunt natuurlijk ook een favoriet dier van de overledene op het monument plaatsen. Bekijk meer voorbeelden van foto’s en afbeeldingen.

Herinneringen

verwerken van verdriet

Het graf is de plaats van herinnering. Een symbool of figuur geeft u een steunpunt en roept herinnering op.

Samen met ontwerpen en realiseren we een plekje waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden.

Engelen en heiligen

grafaccessoires en beelden

Engelen staan bekend als hemelse boodschappers en vormen een brug tussen het hogere en de aarde.

Ons assortiment beelden van engelen en heiligen bestaat uit verschillende formaten beelden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Beeld als grafmonument

we maken het ontwerp samen met u

Een beeld van een engel of heilige kan zo mooi en compleet zijn dat het op zichzelf al toegepast kan worden als grafmonument.

Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk beeld. We geven het gedenkbeeld precies de uitstraling die u in gedachte heeft.

Bekijk meer voorbeelden van gedenktekens met beelden en figuren.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafmonument met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Video – hoe werkt het?

gedenkbeelden en symbolen duif op grafzerk

Duif

De duif geldt vooral als zinnebeeld van de levensgeest, de adem en de ziel; daarnaast vrouwelijkheid en moederlijkheid. Duiven behoorden bij de hemelgodinnen en bij de koninginnen van het heelal.

gedenkbeelden en symbolen hartje

Hartje

Het hart heeft in veel culturen een symbolische betekenis. Een wereldwijde betekenis van het hart is symbool van de liefde dat sinds de middeleeuwen in zwang is.

gedenkbeelden en symbolen kruis met lus ankh

Ankh kruis

Het is te zien als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt. Het is ook een uitbeelding van de levenschenkende eigenschappen van water en lucht.

Grafzerk brons

verstrengelde handen

De in brons uitgevoerde verstrengelde handen verbinden twee grafzerken of twee helften van een grafzerk.

Hiermee houden echtelieden elkaar ook na de dood vast. Het symbool van liefde, trouw en de verbondenheid tussen twee geliefden.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Een symbool kan als een extra toevoeging op een grafmonument worden afgebeeld. Maar ook kan het symbool centraal staan en als uitgangspunt dienen voor het grafmonument.

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling. Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Christelijke symbolen

kruis

Symbolen hebben vaak een zeer oude oorsprong. De betekenis van bepaalde symbolen is in deze tijd niet altijd even bekend.

Het bekendste symbool is uiteraard, het kruis. Het kruis verwijst naar de kruisdood van Christus. Het is het symbool voor het christelijke geloof.

Bekijk meer voorbeelden van kruizen op een grafzerk.

Bloemen

symbolische betekenis

De symbolische betekenis van de meeste bloemen is verbonden met levenskracht, groeikracht, levensvreugde en vergankelijkheid.

Zonnebloem
De Inca’s vereerden de zonnebloem als beeld van hun zonnegod. In Nederland wordt de zonnebloem vaak gezien als teken van liefde voor de zon.

Roos
De roos staat voor liefde, vreugde en geluk. Een geknakte steel symboliseert het door de dood afgebroken leven.

Van kleur voorzien

specifieke eigen uitstraling

Door het brons van een kleur te laten voorzien kunt u het materiaal en de daaruit gevormde letters een zeer specifieke, eigen uitstraling geven.

Hierdoor kan brons ook worden gecombineerd in een moderne vormgeving. Kleuren kunnen goed in harmonie gekozen worden met andere toegepaste materialen.

Glazen hartje met foto

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

Glazen engel

goed luisteren naar de wensen

Zeer elegant gedenkteken. De engel is door middel van diverse ambachtelijke straaltechnieken tot stand gekomen. Het glas heeft diepte gekregen door het in verschillende gradaties te wazen.

Een gedenkteken als deze komt tot stand door actief te luisteren naar de klant en te weten wat wel en niet esthetisch verantwoord is.

Vlinders van inox

gematteerde glazen letterplaat

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid.

Vlinders
We bieden u de mogelijkheid om vlinders in brons, inox, glas, aluminium en lood te plaatsen op het gedenkteken. Bezoek de pagina vogels en vlinders voor meer informatie en voorbeelden.

Engel op grafzerk

vele mogelijkheden

De engel is de boodschapper van God en daarmee de schakel tussen het hemelse en het aardse leven. De gevleugelde engel is voortgekomen uit de klassieke Nike figuur en Victoria, de gevleugelde godin van de overwinning.

Ons uitgebreide assortiment met grafaccessoires biedt u de mogelijkheid om altijd iets moois en passends uit te zoeken. De accessoires zijn uitgevoerd in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Bronzen regenboog

glasparels

Grafzerk waar in het natuursteen de vorm van een rivier is aangebracht. De rivier is gevuld met glasparels welke in diverse kleuren verkrijgbaar zijn.

Een regenboog heeft meerdere symbolische betekenissen. Leven, hoop, goddelijkheid, schepping, inwijding, potentieel, harmonie, voorziening, uitbreiding, hemelvaart, geestelijkheid en transformatie.

Persoonlijke bronzen accessoires

herinneringen

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument, waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene passen.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

Wat ziet u zelf

persoonlijk monument

Het meest belangrijk is natuurlijk wat u zelf in een bepaald symbool ziet en welke betekenissen u hieraan geeft. Juist dat maakt het zo persoonlijk.

Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk monument.

Anker als letterplaat

cortenstaal en teakhout

Het anker symboliseert verschillende onderwerpen, welke allen naar elkaar te herleiden zijn. De bekendste symbolieken van een anker zijn hoop en standvastigheid.

Persoonlijk gedenkteken waar de twee cortenstalen gedenkplaten samen een anker vormen. Op het goed bijpassende liggende gedeelte van teakhout is een cortenstalen naamplaatje over het teakhout geplaatst. Bekijk meer voorbeelden van cortenstaal, of teakhout.

Natuurlijke zuilen

inox band

Natuurlijk grafmonument waar de inox band de natuurstenen zuilen als het ware omarmt en symboliseert liefde en verbondenheid. Het monument biedt veel mogelijkheden om deze te voorzien van een persoonlijke tint.

Op de zuilen kan belettering, een decoratie, of bijvoorbeeld een foto worden aangebracht. Ook kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijpassend glazen gedenkplaatje op de vloer van het monument. Bekijk meer voorbeelden van inox grafmonumenten.

Vanuit uw budget

een passend gedenkteken

Een bijzondere grafzerk is niet per definitie kostbaar. Een passend grafmonument vanuit een voorbeeld, uw ideeën en/of wensen binnen uw budget.

Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn. We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.