Grafkruis op zerkgrafzerk accessoires of persoonlijk ontwerp

Een van de meest gebruikte symbolen op een grafzerk is wel het grafkruis. Een bronzen grafkruis kan zowel in als op de steen worden toegepast. Als een grafkruis op de (letter)steen wordt aangebracht wordt meestal brons gebruikt, vaak ook met een speciale patinakleur. Ook andere materialen zijn geschikt voor het vervaardigen van een grafkruisje. De laatste jaren zijn vooral materialen met een meer moderne uitstraling in opkomst, bijvoorbeeld inox en aluminium.

Afmetingen

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar, doorgaans ook in de stijl van het gekozen bronzen lettertype.

Kosten bronzen grafkruis

inzicht in plaats

Een grafkruis van brons is al vanaf € 30,- verkrijgbaar.

Het door u gekozen kruisje wordt verwerkt in het digitale beletteringsvoorstel wat u bij ons altijd ontvangt. U krijgt zo goed inzicht in hoe het grafkruis of grafkruisje, de belettering en eventuele andere accessoires komen te staan op het gedenkteken.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Video – Hoe werkt het?

Kruis 62520
Kruis 60390
Kruis 20729
Kruis 20555
Kruis 20697

Ankh grafkruis

symbolische betekenis

Het ankh grafkruis is te zien als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt.

Het is ook een uitbeelding van de levenschenkende eigenschappen van water en lucht.

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Vastzetten grafaccessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Kruis 60084
Kruis 20728
Kruis 20288
Kruis 20726
Kruis 20727
Kruis 60189

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafzerken. Dit betekent dat elke accessoire net zo solide en duurzaam is als een grafzerk.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Grafkruizen of grafkruisjes

waar te plaatsen

Een grafkruisje kan op verschillende delen van het monument gepositioneerd worden.

Het meest gebruikelijk is het grafkruisje voor de aanheftekst te plaatsen. Maar ook op het voetstuk kan een grafkruis heel mooi tot zijn recht komen.

De plaatsing van het monument

Met zorg en respect

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen met een lange levensduur. Al onze monumenten zijn uitgevoerd in materialen van hoge kwaliteit en stellen dan ook hoge eisen aan de materialen, levensduur, kleurechtheid en onze wijze van plaatsen.

Door onze beproefde plaatsingsmethode voorkomen wij zoveel mogelijk eventuele verzakkingen. Alleen daardoor kunnen wij u een kwaliteitsproduct garanderen.

Altijd een passend grafkruis

uitgebreid assortiment

Alle gedenktekens zijn verschillend en daarom hebben we een zeer uitgebreid assortiment met grafkruisjes, maar ook andere grafaccessoires in alle mogelijke materialen en afmetingen.

We geven u graag advies over wat het beste past.

Laat u goed informeren

onderhoudsgevoeligheid

Laat u goed informeren over duurzaamheid en onderhoudsgevoeligheid van de natuursteensoort die u kiest.

Door jarenlange ervaring van onze medewerkers beschikt Den Hollandsche nog over ouderwets vakmanschap en grote kennis van natuursteen en bewerkingstechnieken van dit mooie materiaal. Hierdoor kunnen wij u een gedegen en betrouwbaar advies geven.

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke soorten

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Helaas is niet iedere steensoort bruikbaar voor een grafzerk.

Wij hebben daarom voor u een selectie steensoorten gemaakt die zeer geschikt zijn voor grafzerken. Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende steensoorten in het echt te bekijken.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Tip! Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling.

Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Kruis met roos 20064
Kruis 60244
Kruis 60227
Kruis 60232
Kruis 60237
Kruis met roos 20406

Voorbeelden in onze showroom

graflantaarns, grafkruizen, belettering, boompjes, bloemen, grafkunst, vogeltjes, vlinders… in het echt bekijken

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd, zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafzerk een blijvende keuze is voor jaren.