Grafbeelden en figurenAl mogelijk vanaf 2.950,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie bijzondere grafzerkengrafbeelden en figuren

Bij Den Hollandsche staat creativiteit voorop. Door samen te werken met verschillende kunstenaars ontwerpen wij grafbeelden voor monumenten met een eigentijdse vormgeving. Een beeldkunstwerk heeft natuurlijk extra toegevoegde waarde, omdat het gevoelens en emotie uit kan drukken. Zo wordt het persoonlijke karakter van het gedenkteken nog meer versterkt. Ter inspiratie vindt u op deze pagina verschillende foto’s van voorbeelden die het monument van uw dierbare nóg specialer kunnen maken. In onze inspiratietuin kunt u ruim 600 monumenten in het echt bekijken.

Ambachtelijke grafbeelden

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars.

Beelden uitzoeken of eigen ontwerp

alles is mogelijk

Het plaatsen van een beeld of beeldje heeft voor u een persoonlijke betekenis. Het beeld moet natuurlijk wel de symbolische waarde of uitstraling hebben die u in gedachte heeft.

We bieden u de mogelijkheid om een beeld uit te zoeken uit onze showroom, maar ook om deze samen met ons te laten ontwerpen en realiseren.

Beelden van natuursteen

zowel graniet als kalksteen

Beelden kunnen worden gemaakt van natuursteen. Zowel graniet als kalksteen kan goed worden bewerkt.

Een beeld wordt altijd vervaardigd door een van onze ervaren beeldhouwers en de beeldhouwer doet dit in nauw overleg met de ontwerper met wie u gesproken heeft.

grafbeelden vrouw van brons op zuil

Bronzen beeld op zuil

grafbeelden brons man en vrouw

Grafbeeld tussen zuilen

grafbeelden jonge man die fluit speelt

Bronzen beeld leunend op kei

Alle mogelijke materialen en combinaties

binnen uw budget

De kunstwerken worden in alle mogelijke materialen en combinaties gecreëerd. Materialen als brons, natuursteen, basalt, kalksteen, aventurijn, inox, diabast, lood en glas zijn enkele voorbeelden waar onze kunstenaars mee kunnen werken.

Door samen creatief te ontwerpen en waar nodig alternatieven te kiezen, kunnen we binnen uw budget blijven.

Uw creatieve ideeën

ontwerp en prijsberekening

Ook u als klant helpen wij graag om creatieve ideeën te verwerken tot een kunstzinnig gedenkteken.

Samen met u maakt onze kunstenaar een schetstekening om tot een fraai, uniek en persoonlijk ontwerp te komen. Zodra dit ontwerp gereed is, krijgt u een prijsberekening zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Beschrijving kernwaarde

symbolische betekenis dieren

Met de keuze van een dier als symbool beschrijft u de kernwaarde van de persoonlijkheid van de overledene.

Vrijwel alle dieren hebben een symbolische betekenis. U kunt natuurlijk ook een favoriet dier van de overledene op het monument plaatsen.

Herinneringen

verwerken van verdriet

Het graf is de plaats van herinnering. Een symbool of figuur geeft u een steunpunt en roept herinnering op.

Samen met ontwerpen en realiseren we een plekje waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden.

Ter inspiratie

voorbeelden op onze website

De voorbeelden van gedenktekens op onze website zijn om inspiratie op te doen en om de mogelijkheden te bekijken.

We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp waarbij we kunnen uitgaan van een voorbeeld of uw eigen ideeën en wensen.

Engel op grafzerk

vele mogelijkheden

De engel is de boodschapper van God en daarmee de schakel tussen het hemelse en het aardse leven. De gevleugelde engel is voortgekomen uit de klassieke Nike figuur en Victoria, de gevleugelde godin van de overwinning.

Ons uitgebreide assortiment met grafaccessoires biedt u de mogelijkheid om altijd iets moois en passends uit te zoeken. De accessoires zijn uitgevoerd in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Engelen en heiligen

grafaccessoires en beelden

Engelen staan bekend als hemelse boodschappers en vormen een brug tussen het hogere en de aarde.

Ons assortiment beelden van engelen en heiligen bestaat uit verschillende formaten beelden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Beeld als grafzerk

we maken het ontwerp samen met u

Een beeld van een engel of heilige kan zo mooi en compleet zijn dat het op zichzelf al toegepast kan worden als grafzerk.

Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk beeld, we geven het beeld precies die uitstraling die u in gedachte heeft.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Een symbool kan als een extra toevoeging op een grafzerk worden afgebeeld. Maar ook kan het symbool centraal staan en als uitgangspunt dienen voor de grafzerk.

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling. Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Handgehakte sculpturen

duurzame schoonheid

Een handgehakte sculptuur voegt een bijzonder persoonlijk element toe aan een natuurstenen grafzerk. Onze vakman beschikt over de kracht, vakkennis en creativiteit die nodig zijn om het materiaal te bewerken.

Een sculptuur wordt uit de steen zelf gehakt en is dus duurzaam geïntegreerd in de grafzerk.

Gespiegelde zuilen

geschikt als dubbele grafzerk

Grafkunst met twee grote grafzuilen die samen één zijn. De grafzerk is geschikt als dubbelgraf.

Het tot stand brengen van de gedenksteen gaat in samenwerking met onze beeldhouwer, en grafkunstenaar en de op ambachtelijke wijze werkende steenhouwer. Het merendeel van onze monumenten wordt zo met de hand naar uw wens vervaardigd.

Hak- en prikwerk

natuursteen monument

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt. Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling.

Hakwerk is een techniek die uitgevoerd wordt door onze kunstenaar. Het uithakken van symbolen, figuren of letters uit een steen geeft een zeer persoonlijke uitstraling.

Voorbeelden van natuursteen bewerkingen en technieken.

grafbeelden beeld van maan

Voorbeelden in het echt bekijken en gratis ontwerp

In onze monumententuin met grafzerken ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, inox, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Silhouette in inox

persoonlijke inox grafzerken

Glazen gedenkteken waar de onderbouw en het silhouette zijn uitgevoerd in glas. Het inox laat zich heel goed combineren met de blauwe tinten van het glas. Ook in glas kan een silhouette worden aangebracht.

Bij het ontwerpen van grafzerken met een silhouette gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Meer voorbeelden van inox grafzerken.

Typische roestkleur

cortenstaal beschermt zichzelf

De typische roestkleur is een zeer dichte oxidehuid die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof waardoor het metaal eigenlijk zichzelf beschermt tegen verdere oxidatie.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal.

Bekijk voorbeelden van cortenstaal grafzerken.

Silhouette

vanuit een foto

Grafzerk met een silhouette van cortenstaal waar tevens het opschrift is geplaatst. Het silhouette is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor zowel de materialen als de plaatsing van het gedenkteken.

Glazen vlinder

grafomranding cortenstaal

Grafzerk met glazen vlinder waarop de belettering is geplaatst. Het liggende gedeelte is opgevuld met sierstenen en beplanting.

Het staande glazen deel is van gefuseerd glas wat een prachtig kleurenspectrum oplevert.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Bekijk hoe het werkt

Kunst in natuursteen

modern en sierlijk

Door het natuursteen te bewerken kunnen er bijzonder sierlijke grafkunstwerken mee worden vervaardigd.

Onze ontwerper maakt voor u desgewenst een geheel eigen ontwerp, afgestemd op de mogelijkheden van het materiaal en met uw wensen als uitgangspunt.

Lichte natuurstenen grafzuil

kunstwerk en belettering in brons

Grafzuil waar het bronzen kunstwerk een mooie plaats heeft gekregen op de zuil.

De persoonlijke data is op een bijzondere manier horizontaal rond de zuil geplaatst.

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats. Wat mooi is moet mooi blijven en daarom krijgt u tips en deskundig advies.

Prijzen van beelden en figuren

zijn afhankelijk van uw wensen

Door samen creatief te ontwerpen en waar nodig alternatieven te kiezen, kunnen we binnen uw budget blijven.

Vanzelfsprekend staat Den Hollandsche ook dan voor kwaliteit en duurzaamheid.

Verschillende culturen

handmatig en ambachtelijk vervaardigd

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars. Deze buitenlandse kunstenaars laten zich leiden door hun eigen culturen. Dit vertaalt zich naar uitermate eigenzinnige beelden en figuren.

Door het unieke karakter van deze beelden kunt u een naar eigen ogen “standaard” monument een erg speciale vorm geven.