Vogels en vlindersgrafzerk accessoires

Een van de meest toegepaste grafzerk accessoires zijn wel vogels en vlinders. Vrijwel alle soorten grafzerken zijn geschikt voor het toepassen van een dergelijk grafzerk accessoire. Het zorgt ervoor dat de strakke lijnen van een modern monument warmer overkomen en versterkt de sierlijke uitstraling van een klassieke grafzerk.

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein, zeer solide vast.

Vogels en vlinders

Een of meer vogeltjes gemonteerd op een grafzerk maken het geheel natuurlijk en voorzien het monument van een kleine persoonlijke tint.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafzerk accessoires showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt? Dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafzerken.

Zachtere uitstraling

toepassing grafzerk accessoires

Moderne glazen grafzerk van gezoet natuursteen met een gematteerde glazen letterplaat.

De toegepaste grafzerk accessoires en de glazen rivier doorbreken de rechte lijnen en zorgen ervoor dat het gedenkteken een zachtere uitstraling heeft gekregen.

Natuurlijke grafzerken

toepassing bronzen vogeltjes

Op natuurlijke gedenktekens met zwerfkeien, ruwe stenen of versteend hout worden vaak bronzen vogeltjes toegepast.

Het staat mooi en benadrukt het natuurlijke karakter van het gedenkteken. Op het gedenkteken van versteend hout zijn naast de bronzen vogeltjes ook een bronzen drinkbakje geplaatst.

Persoonlijke wensen en ideeën

samen maken we iets bijzonders

Met het toepassen van persoonlijke ideeën in grafzerken hopen wij er aan bij te dragen dat het graf een troostende en bemiddelende plaats voor achtergebleven personen wordt.

Samen met u gaan we in een persoonlijk gesprek aan de slag en ontwerpen we samen met u een bijzonder gedenkteken. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Sierlijk geplaatste vlinders

gebogen inox pinnen

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van inox, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van inox.

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Vlinder als letterplaat

of decoratie

Een glazen vlinder van wat groter formaat is prima als letterplaat te gebruiken op een natuurlijk gedenkteken.

Op een gedenkteken met een klassiekere uitstraling kan de vlinder als decoratie geplaatst worden en eventueel voorzien worden van een persoonlijke tekst of spreuk.

Plaatsing van vlinders en vogels

graniet

Vlinders en vogels worden bij toepassing op een grafzerk in de regel ergens op of in gezet.

De plaats op het monument heeft veel invloed. Wilt u dat op de accessoires de eerste blik valt of deze juist integreren in het geheel. We geven u advies wat het beste bij uw wensen past en zorgen daarbij voor een harmonieus geheel met de rest van het gedenkteken.

Vlinder
RVS vlinders op korte pen
Vlinder
Vlinder van glas
RVS vlinder
Vlinder

Decoraties in natuursteen

eigen symboliek

We brengen in het natuursteen alle mogelijk symbolen en figuren aan.

Het kunnen figuren of afbeeldingen vanuit een symbolische gedachte zijn, maar ook afbeeldingen van een hobby of kenmerk van de overledene.

Op de grafvloer zijn inox vlinders geplaatst.

Bewaar wat u aanspreekt

bekijk later nog eens

Goed oriënteren is heel belangrijk in het keuzeproces dat u doorloopt. Op onze website bieden wij u daarom heel veel voorbeelden en informeren u zo veel mogelijk. Een handig hulpmiddel hierbij is onze fotomap. Hierin bewaart u voorbeelden die u aanspreken en kunt u ze op een later tijdstip nog eens bekijken.

De keuze voor een grafmonument is een duurzame, blijvende keuze en een gedegen oriëntatie is daarom van heel groot belang.

Vraag prijsinformatie aan

Voorbeelden bekijken in onze inspiratietuin

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafzerk een blijvende keuze is voor jaren.

Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk monument. Ook kunt u monumenten of details met elkaar combineren. Voor elk monument dat wij realiseren, maken wij een nieuw ontwerp.

Glasfusing vlinder

te zien in onze inspiratietuin

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten.

Met de glasfusing techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Glasfusing is uitstekend toepasbaar op een natuurlijke grafzerk.

Aluminium Vlinder blauw
Vlinder
Vlinder
Vlinder
Vlinder
Aluminium Vlinder groen

Vastzetten accessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein, zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje en hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Decoraties in of van natuursteen

we bieden u alle mogelijkheden

Een decoratie hoeft natuurlijk niet altijd in het natuursteen te worden aangebracht.

We bieden u ook de mogelijkheid om decoraties van natuursteen te plaatsen op het gedenkteken. Precies wat u mooi en passend vindt. Onze adviseur geeft u graag advies wat het beste bij uw wensen past.

Praktische tips

één vogeltje kan ook heel erg mooi zijn

Let er vooral goed op dat u niet teveel toevoegt aan een grafzerk. Overdaad schaadt en met een teveel aan accessoires komt niet alles goed tot zijn recht. Eén vogeltje kan ook heel erg mooi zijn en vaak ligt de ware schoonheid daarin opgesloten.

Het is heel verstandig om u hierin goed te laten adviseren, onze ontwerper en adviseur helpt u hier heel graag mee.

Ideeën opdoen

bekijk voorbeelden in onze inspiratietuin

In onze inspiratietuin en showroom ziet u alle mogelijke materialen die zijn toegepast in verschillende vormen en stijlen.

Accessoires, de lettersteen of een detail van het monument in een ander materiaal dan natuursteen bieden veel mogelijkheden om de grafzerk van een persoonlijke tint te voorzien.

RVS Zwaluw
Roodborstje
Duif met
Lichtvlucht

Oriënteren in onze showroom

monumenten en grafzerk accessoires

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafzerk een blijvende keuze is voor jaren.

Ziet u een accessoire die u bevalt, dan kunt u die meteen uitproberen bij grafzerk voorbeelden in showroom of in onze inspiratietuin.

Informatie over onze showroom.

Geknabbeld glas

vlinders en naam van inox

Versteend hout gedenkteken waar de belettering deels is geplaatst op een voorzetplaatje van geknabbeld glas. Het geknabbelde glas geeft de grafzerk een uiterst natuurlijk karakter.

De inox vlinders en de naam, die eveneens uitgevoerd is in inox, zorgen voor een frisse uitstraling.

Vlinder
Vlinder
Aluminium Vlinder rood
Aluminium vlinders in afwijkende kleur/afmeting
Vlinder
Vlinder glasfusing

Kwaliteit grafzerk accessoires

duurzame materialen

De grafzerk accessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafzerken. Dit betekent dat elk vogeltje of vlinder net zo solide en duurzaam is als een grafzerk.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Onderhoud accessoires

water is vrijwel altijd voldoende

Bij aanschaf van een accessoire voor een grafzerk ontvangt u uiteraard bij het materiaal passend onderhoudsadvies.

Als algemene stelregel geldt dat onze producten vrijwel altijd goed schoon te krijgen zijn met water.

Vlinderboom in de showroom

alle mogelijke kleuren vlinders

Om u een goede indruk te geven in de mogelijkheden die glasfusing biedt, hebben we in onze showroom een vlinderboom geplaatst.

Met glasfusing brengen we bijzondere fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Ook geven we met deze techniek structuur en vorm aan het glas.

Fraaie materiaalcombinaties

grafkunst glas

In de juiste stijl ontworpen glazen vlinder met een toepasselijk lettertype. De grafomranding is uitgevoerd in cortenstaal, de kleuren van het cortenstaal komen terug in de fraai gekleurde rechthoekige glazen plaat.

Door glas te verhitten is deze schilderachtige glasplaat tot stand gekomen.

Glasfusing vlinder

symbolische betekenis vlinder

Bij dit bijzondere gedenkteken is er een vlinder met behulp van de glasfusing techniek in het glas aangebracht.

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Vlinder
RVS vlinders op korte pen
Vlinder
Vlinder van glas
RVS vlinder
Vlinder

Bronzen reiger

natuurlijke grafzerken

Natuurlijke grafzerk bestaande uit 3 zuilen. Op de voorste zuil is een bronzen reiger geplaatst.

In onze showroom en inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van bronzen accessoires, waaronder deze reiger. Heeft u iets speciaals in gedachte dan ontwerpen wij samen met u een unieke bronzen accessoire.

Vogeltje van cortenstaal

of andere cortenstaal accessoires

Er is veel mogelijk met cortenstaal. U kunt bijvoorbeeld denken aan een graflantaarn, bloem of vogeltje van cortenstaal.

Heeft u zelf ideeën? Wij ontwerpen samen met u een persoonlijk monument en kiezen daar de juiste accessoires bij. We maken het ontwerp kosteloos en geheel vrijblijvend voor u.

Creativiteit is onze specialiteit

mooie en persoonlijke gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Kleurrijke afbeelding

diepte door vlinders

Grafzerk waar op de linkerzuil onder het opschrift een vlinder is geplaatst. Doordat de vlinders ook te zien zijn op de letterplaat waar een afbeelding op aangebracht is, krijgt het monument diepte.

De glasplaat is geplaatst met houders van inox voor de gepolijste zuilen.

Grafzerk accessoires uit onze showroom in het echt combineren

U ziet honderden grafzerk accessoires in brons, maar ook in andere materialen zoals glas, inox, cortenstaal en hout.

Graflantaarns, vlinders, kruizen, engeltjes, beeldjes, bomen en bloemen, vazen, schalen, boeken, hartjes en bijvoorbeeld porseleinen foto’s.

Ziet u een accessoire die u bevalt, dan kunt u die meteen uitproberen bij een grafzerk in onze tuin.

Een persoonlijk monument

vanuit uw ideeën

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument.

Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

We maken altijd een nieuw ontwerp. Het ontwerp maken we geheel vrijblijvend en gratis voor u.

Grafzerk accessoires in het echt te bekijken

Om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden van grafzerk accessoires, hebben we een ruime collectie accessoires in zowel onze inspiratietuin als showroom tentoongesteld staan. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste kleurencombinaties.

grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin
grafzerk accessoires inspiratietuin