Bekijk alle soorten natuursteen in het echt —> Bezoek onze inspiratietuinen en winkels
i

Natuursteensoorten grafstenen kleuren en soorten natuursteen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Helaas is niet iedere steensoort bruikbaar voor een grafmonument. Wij hebben daarom voor u een selectie steensoorten gemaakt die zeer geschikt zijn voor grafmonumenten. Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende steensoorten in het echt te bekijken. U ziet de natuursteensoorten in onze inspiratietuin en showroom.

We hebben alle natuuursteen soorten ingedeeld in kleurgroepen. Door bij de afbeeldingen van de verschillende natuursteen op “Bekijk voorbeelden” te klikken krijgt u voorbeelden van grafmonumenten te zien die in de desbetreffende kleurgroep zijn geplaatst.

De 7 meest toegepaste natuursteen soorten

Informatie over de natuursteensoorten

Den Hollandsche biedt grafmonumenten in de meest uiteenlopende kleuren en soorten natuursteen, variërend van graniet tot Azul Macauba. Al ruim 78 jaar maken en plaatsen wij bijzondere en op maat ontworpen grafmonumenten die gemaakt zijn van alle geschikte soorten natuursteen. Op deze pagina ziet u een overzicht van alle geschikte soorten natuursteen. Welke soort natuursteen u mooi vindt is een persoonlijke keuze, het kan uw of de favoriete kleur zijn van de overledene of bijvoorbeeld een kleur zijn die goed past bij de uitstraling van het ontwerp.

natuursteen bewerkingen grafmonumenten

Bewerking van het natuursteen

Door het oppervlak van de natuursteen te bewerken, kan de glans en de kleur bepaald worden. Hiervoor worden schuur- en polijsttechnieken gebruikt, maar ook andere methoden als hakwerk, branden en borstelen van het oppervlak.

Door verschillende technieken samen in een natuursteen grafsteen te combineren, kunnen bepaalde delen of vormen geaccentueerd worden.

natuursteen soorten klassieke grafmonumenten matte uitstraling

Traditionele klassieke grafstenen

In het verleden werden meestal steensoorten als kalksteen en (Belgisch) hardsteen toegepast, omdat graniet in vroegere tijden een kostbaar materiaal was.

Bij deze materialen is een glanzende afwerking niet goed mogelijk, waardoor de traditie wil dat klassieke grafmonumenten een mat afgewerkte uitstraling hebben.

natuursteen soorten kleuren natuursteen

Natuursteensoorten bekijken

Netjes en overzichtelijk gepresenteerd ziet u alle natuursteensoorten in onze winkels. In onze inspiratietuinen ziet u alles toegepast op voorbeeld grafmonumenten

Den Hollandsche biedt grafmonumenten in de meest uiteenlopende kleuren en soorten natuursteen, variërend van graniet tot Azul Macauba.

Houtimitatie steensoorten

Witte en gebroken wit steensoorten en marmer

Beige en lichtbruine steensoorten

Roze natuursteen soorten

Rood, oranje en buine steensoorten

Informatie over de natuursteensoorten

Alle monumenten waarin we natuursteen hebben verwerkt uit zowel het fotoboek met grafsteen voorbeelden als de grafmonumenten informatie pagina’s zijn leverbaar in de door u gewenste soort en kleur natuursteen. U bewaard monumenten die u mooi vindt in uw persoonlijke fotomap en wij maken voor u een geheel nieuw en passend persoonlijk ontwerp. Kunt u niet of bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dan ontwerpen wij samen met u op afstand via de telefoon en/of e-mail.

eerlijk en ambachtelijk polijsten natuursteen grafsteen

Eerlijk en ambachtelijk polijsten

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf.

Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

natuursteen bewerkingen grafmonumenten

Lichte natuursteensoorten

Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Hierdoor wordt de steen sneller vuil. Licht natuursteen vereist regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken.

Wordt het monument dichtbij bomen of struiken geplaatst, dan wordt het monument sneller vuil. Soms is het dan beter om het liggende gedeelte uit te voeren in een donkerdere soort natuursteen. Wij adviseren u graag.

natuursteen soorten rood natuursteen grafsteen hartvorm

Gesloten graniet – 30 jaar garantie

De structuur van een natuursteensoort is een meetpunt voor kwaliteit. Steensoorten met een open structuur, ‘waterzuigers’ geheten, zijn gevoelig voor vorst, regen en vervuiling omdat water en vuil het materiaal kan binnendringen.

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van grafmonumenten uitsluitend gesloten materiaal voor een granieten grafsteen. Hierdoor zijn wij in staat tot 30 jaar garantie op het graniet te bieden.

Paarse soorten natuursteen

Blauwe natuursteen

Groene steensoorten

Informatie over de natuursteensoorten

Het beoordelen van deze steensoorten vanaf een beeldscherm geeft u een beperkt beeld van de werkelijkheid. Naast kleuren hebben deze steensoorten specifieke kenmerken. Deze kenmerken kunt u alleen beoordelen door het natuursteen in het echt te bekijken. In onze inspiratietuinen ziet u alle soorten natuursteen in het echt toegepast.

natuursteen licht natuursteen grafsteen

Inspiratietuinen grafsteen voorbeelden

Rustig, ongestoord rondlopen en ideeën opdoen. Alle voorbeelden kunt u gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken.

– We passen elk voorbeeld aan hoe u dat wilt
– U kunt foto’s of accessoires toevoegen
– We maken samen een nieuw ontwerp op basis van wat u mooi vindt

natuursteen soorten klassieke grafmonumenten matte uitstraling

Waarom een bezoek aan de tuin?

De grafmonumenten hebben wij bewust in de buitenlucht opgesteld, omdat dit het meest natuurgetrouwe beeld geeft. Bij daglicht ziet u de werkelijke kleuren en ziet u ook wat het effect is van het weer op de monumenten. Ook krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

De voorbeelden zijn om u te inspireren, op basis van wat u mooi vindt ontwerpen we een nieuw en uniek monument. Het ontwerp maken we geheel vrijblijvend en gratis voor u.

natuursteen soorten kleuren natuursteen

Door heel Nederland

U vindt onze inspiratietuinen en winkels door heel Nederland. Er is dus altijd wel een winkel bij u in de buurt.

– Inspiratiewinkels door heel Nederland
– Alle voorbeelden in het echt bekijken
– Ook in het weekend open

Grijs natuursteen

Antraciet (donker grijs) natuursteen

Zwarte natuursteensoorten

Bekijk de steensoorten in onze showroom en in onze inspiratietuin

inspiratietuin met ruim 600 grafstenen

Wij nodigen u van harte uit om de steensoorten in het echt te komen bekijken in onze showroom. De grafmonumenten hebben wij bewust in de buitenlucht opgesteld, omdat dit het meest natuurgetrouwe beeld geeft. Bij daglicht ziet u de werkelijke kleuren en ziet u ook wat het effect is van het weer op de monumenten.

  • U bekijkt wat u mooi vindt in onze inspiratietuin en winkel.
  • Samen met u bekijken we wat u mooi vindt en ontwerpen een mooi gedenkteken.
  • Meteen na het ontwerpen krijgt u inzicht in de prijs inclusief alles. Er komen geen kosten meer bij.
  • Zodra u het ontwerp heeft goedgekeurd en u geeft akkoord op de opdracht, gaan wij voor u aan de slag.
  • Met de grootste zorg en aandacht vervaardigen wij het gedenkteken en verzorgen de plaatsing.
grootste inspiratietuin grafmonumenten van Nederland

Inspiratietuinen met grafsteen voorbeelden

inspiratietuin zwerfkeien versteend hout ruwe stenen

Zwerfkeien en ruwe stenen

inspiratietuin grafmonumenten en grafzerken

Ook in de grensstreek met België

> Contactpagina