Grafsteen met hart en rozen

Korte grafsteen met een hartvorm en rozen aan de linkerzijde. Het roodkleurige natuursteen komt goed tot zijn recht bij deze hartvorm. Het opschrift is gezandstraald en roomwit ingeschilderd.Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenktek... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 19935
Bloemen en planten Bloem, Roos
Catalogus Budget, Grafmonumenten
Collectie Beelden en Symbolen, Budget, Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen
Graftype Kort graf
Kleur Rood
Liefde Roos
Symboliek Roos
Vorm hart

Productomschrijving

Korte grafsteen met een hartvorm en rozen aan de linkerzijde. Het roodkleurige natuursteen komt goed tot zijn recht bij deze hartvorm. Het opschrift is gezandstraald en roomwit ingeschilderd.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.