Eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen

Met het unieke exemplaar versteend hout en de toepassing van verschillende materialen is dit een eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen. Zo bestaat de kleur van het fraaie exemplaar van versteend hout uit warme roodbruine tinten, evenals het ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32705
Collectie Leisteen, Natuurlijk, Onderhoudsvrij
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Liggende deel Leisteen
Materiaal Glas, Hout, Leisteen, Versteend hout
Staande deel Natuurlijk en glas, Versteend hout en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Met het unieke exemplaar versteend hout en de toepassing van verschillende materialen is dit een eigentijds gedenkteken met natuurlijke elementen. Zo bestaat de kleur van het fraaie exemplaar van versteend hout uit warme roodbruine tinten, evenals het iets donkerder gekleurde split binnen de grijze omranding van leisteen. Als letterplaat is ervoor gekozen om een ‘gebrokkelde’ glasplaat met een mooie blauwgroene kleurtint te gebruiken en de gekozen glasblokken, die als een meanderende rivier zijn neergelegd, passen hier goed bij. Door de gemaakte combinaties van natuurlijke materialen en bewerkingen, ontstaat er een eigentijdse kleur- en vlakverdeling in dit bijzondere gedenkteken.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.