Grafmonument met grafzuilen van basalt

Grafmonument met grafzuilen van basalt foto 1
Grafzuilen van basalt hebben een fraaie eigenschap. Op de ruwe, lange zijden van de zuil heeft het oppervlak een zachte zandkleur. Op de bovenzijde is het oppervlak juist glad en antraciet van kleur. De zuilen van basalt ogen veel rustieker en zachter ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 31042
Collectie Modern, Natuurlijk, Zuilen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Familiegraf - enkel breed
Kleur Beige, Bruin
Liggende deel Cortenstaal, Geheel beplanting
Materiaal Basalt, Cortenstaal
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Staande deel Natuurlijk en cortenstaal
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Grafzuilen van basalt hebben een fraaie eigenschap. Op de ruwe, lange zijden van de zuil heeft het oppervlak een zachte zandkleur. Op de bovenzijde is het oppervlak juist glad en antraciet van kleur. De zuilen van basalt ogen veel rustieker en zachter dan veel andere ruwe stenen. Deze zuilen passen dan ook goed bij het warme roodbruin van de cortenstalen omranding en letterplaat. De letterplaat bevat de naam en de data die in het cortenstaal zijn uitgesneden. Op het liggende deel kunnen nabestaande zelf naar eigen smaak beplanting toevoegen, maar wij kunnen dit uiteraard ook verzorgen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.