Grafmonument van zwerfkeien

Zwerfkeien hebben een rustieke natuurlijke uitstraling en het mooie is dat zwerfkeien dankzij de ijstijd ook veel in de Nederlandse bodem te vinden zijn. Daarom is het hiermee mogelijk om een grafmonument te maken dat echt anders is dan andere monument... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 28417
Collectie Natuurlijk, Puur natuur
Dieren Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, licht, Wit
Liggende deel Geheel beplanting
Materiaal Brons, Ruwe steen, Zwerfkeien
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk, Zwerfkei
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Zwerfkeien hebben een rustieke natuurlijke uitstraling en het mooie is dat zwerfkeien dankzij de ijstijd ook veel in de Nederlandse bodem te vinden zijn. Daarom is het hiermee mogelijk om een grafmonument te maken dat echt anders is dan andere monumenten, een natuurlijke uitstraling heeft en uit lokale stenen kan bestaan. De zwerfkeien in onze collectie komen uit verschillende landen en daarbij gaat het er natuurlijk vooral om welk exemplaar u het meeste aanspreekt. Daarom nodigen wij u graag uit om de collectie in onze winkel te komen bekijken. Dit grafmonument van zwerfkeien is eenvoudig van opzet. De grote staande kei bevat een rustiek bronzen plaatje met een subtiele vermelding van de naam en datums. Het liggende deel bestaat voornamelijk uit potgrond, zodat bijpassende beplanting goed kan groeien. De omranding is gemaakt kleine losse zwerfkeien, waardoor het geheel een rustieke en natuurlijke uitstraling heeft. De vogeltjes op de omranding zijn van brons.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.