Grafsteen van natuursteen met twee bronzen beeldjes

Een opvallende grafsteen van natuursteen met twee in het oog springende bogen en bronzen beelden. De bogen zijn deels uit natuursteen opgetrokken en bovenaan met elkaar verbonden door een bronzen verbinding. Het liggende gedeelte bestaat uit een half ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 30166
Collectie Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Kunstenaars, Onderhoudsvrij
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Familiegraf - enkel breed
Liggende deel Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal Brons, Natuursteen
Productsoort Letterplaat
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Een opvallende grafsteen van natuursteen met twee in het oog springende bogen en bronzen beelden. De bogen zijn deels uit natuursteen opgetrokken en bovenaan met elkaar verbonden door een bronzen verbinding. Het liggende gedeelte bestaat uit een half gesloten dekplaat die geaccentueerd wordt door vloeiende lijnen. Al het natuursteen is gezoet, waardoor het een zachte matte afwerking krijgt. De ruimte in het midden is gevuld met gladde kleine steentjes, 'Pebbles' geheten en deze worden afgewisseld met kleine matte keien. Een bijzonder detail in het monument is het prikwerk op het punt waar de dekplaat en het staande gedeelte bij elkaar komen.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen