Grafsteen versteend hout

Versteend hout heeft dezelfde eigenschappen als natuursteen en is daarom uitstekend te gebruiken als grafsteen. Naast dit model staan er nog tientallen stukken versteend hout in onze showtuin en showroom opgesteld.Hout is een duurzaam materiaal met een... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22184
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Puur natuur
Graftype Enkel
Materiaal Hout, Versteend hout

Productomschrijving

Versteend hout heeft dezelfde eigenschappen als natuursteen en is daarom uitstekend te gebruiken als grafsteen. Naast dit model staan er nog tientallen stukken versteend hout in onze showtuin en showroom opgesteld.
Hout
Hout is een duurzaam materiaal met een warme uitstraling. Met houtfineer wordt een zeer eigentijdse en moderne uitstraling verkregen, terwijl de massief houten producten een wat meer traditioneel uiterlijk hebben.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.