Hartvormige grafsteen met duif en palmtak

De dubbele hartvorm van deze grafsteen is dankzij het reliëf goed te onderscheiden. Er is voor zowel de hartvormige lettersteen als voor de dekplaat op het liggende deel gekozen voor natuursteen met een zachte blauwe tint. Dat contrasteert é... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34677
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen, Onderhoudsvrij
Dieren Vogel
Graftype Dubbel / Familiegraf, Enkel
Kleur Blauw, Grijs, Zwart
Onderdeel Letterplaat
Symboliek Hart, Vredesduif
Vorm hart

Productomschrijving

De dubbele hartvorm van deze grafsteen is dankzij het reliëf goed te onderscheiden. Er is voor zowel de hartvormige lettersteen als voor de dekplaat op het liggende deel gekozen voor natuursteen met een zachte blauwe tint. Dat contrasteert én harmonieert prachtig met het zwarte natuursteen van de omranding. Op de harten zijn de teksten en een afbeelding aangebracht. Deze elementen zijn eerst gezandstraald en vervolgens beschilderd met gebroken wit, om zo een mooi contrast te geven. De afbeelding van de duif met palmtak is een persoonlijke keuze en staat voor reinheid en vrede.
Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.