Leisteen gedenkteken met ruwe stenen

Het unieke exemplaar van leisteen komt uit onze collectie. Omdat de ruwe letterstenen na het uithakken verder niet worden bewerkt, is elk exemplaar uniek. Het leisteen heeft een fraai warm kleurpalet en kenmerkende structuur. De basis van het steen is ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35009
Collectie Leisteen, Natuurlijk, Puur natuur, Ruwe steen
Dieren Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, Bruin
Liggende deel Geheel beplanting, Natuurlijk
Materiaal Leisteen, Ruwe steen, Ruwe steen
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Leisteen, Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het unieke exemplaar van leisteen komt uit onze collectie. Omdat de ruwe letterstenen na het uithakken verder niet worden bewerkt, is elk exemplaar uniek. Het leisteen heeft een fraai warm kleurpalet en kenmerkende structuur. De basis van het steen is namelijk antraciet van kleur, maar omdat er veel ijzerdeeltjes in zitten die oxideren, wordt een groot deel van de steen ook bruin. Op de lettersteen kunnen letters van brons, rvs of cortenstaal worden aangebracht, maar het is natuurlijk ook mogelijk om er een apart letterplaatje bij te zetten. De natuurlijke sfeer wordt in dit gedenkteken verder versterkt door de omringende losse ruwe stenen en de bedekking van Frans boomschors.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.