Modern gedenkteken met wit versteend hout

Natuurlijke en moderne stijlelementen passen verrassend goed bij elkaar. Dat is ook goed te zien in dit voorbeeld. Als natuurlijk element speelt het witte exemplaar van versteend hout een belangrijke rol. Dit versteende hout heeft nog heel duidelijk de... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34898
Artikelnummer 15799
Collectie Modern
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur licht, Wit
Liggende deel Geheel beplanting, Natuursteen
Materiaal Brons, Versteend hout
Natuursteen kleuren Wit/gebroken wit
Productgroep Grafmonumenten
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Natuurlijke en moderne stijlelementen passen verrassend goed bij elkaar. Dat is ook goed te zien in dit voorbeeld. Als natuurlijk element speelt het witte exemplaar van versteend hout een belangrijke rol. Dit versteende hout heeft nog heel duidelijk de nerven en vorm die het miljoenen jaren als boomstam ook had. Nu is het een uniek stuk fossiel hout dat compleet is versteend. Hierop is de tekst aangebracht. Het liggende deel zal met de tijd ook een steeds meer natuurlijke uitstraling krijgen als de beplanting verder groeit. Het grafmonument heeft daarnaast juist een moderne omranding. Deze slanke rand van natuursteen wordt verder geaccentueerd door de bronzen banden die bovenop het natuursteen zijn aangebracht. In het midden van het liggende deel dient een halfrond oplopende sokkel van natuursteen als voetstuk voor het kalligrafische teken van brons.
Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.