Moderne design grafsteen

Hoewel deze grafsteen compleet van van bijna zwart natuursteen is gemaakt, zit er er veel kleurverschil tussen het ruwe bewerkte deel en het egale, gezoete deel. Met deze twee technieken is een strak gelijnd ontwerp ontstaan wat dit gedenkteken een hee... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34408
Collectie Ambachtelijk, Eenvoudig tot bijzonder, Kunstenaars, Modern, Onderhoudsvrij, Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Antraciet, donker, Grijs, Zwart
Liggende deel Gesloten dekplaat, Natuursteen
Materiaal Natuursteen, Ruwe steen, RVS
Natuursteen kleuren Antraciet
Staande deel Natuursteen en RVS
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Hoewel deze grafsteen compleet van van bijna zwart natuursteen is gemaakt, zit er er veel kleurverschil tussen het ruwe bewerkte deel en het egale, gezoete deel. Met deze twee technieken is een strak gelijnd ontwerp ontstaan wat dit gedenkteken een heel eigentijds en bijna kunstzinnig design geeft. Op zowel de lettersteen als de geheel gesloten dekplaat is het rechter deel gezoet. Het natuursteen wordt hierdoor dusdanig gepolijst dat het oppervlak heel egaal en effen wordt, maar niet overdadig glans. Het linker deel is juist ruw gehakt. Hierdoor wordt de kleur van het natuursteen lichter, maar ontstaat er ook een ruw oppervlak met een natuurlijke uitstraling. Op de lettersteen is een strakke dubbele band van rvs bevestigd waarin de naam en datum zijn uitgespaard. Dit element lijkt haast te zweven omdat het aan de achterzijde is bevestigd. Door de eenvoud in het ontwerp, de rechte lijnen en het materiaalgebruik ontstaat er echt het design-gevoel dat deze moderne grafsteen zo typeert.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

RVS

RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.