Moderne design grafsteen

Hoewel deze grafsteen compleet van van bijna zwart natuursteen is gemaakt, zit er er veel kleurverschil tussen het ruwe bewerkte deel en het egale, gezoete deel. Met deze twee technieken is een strak gelijnd ontwerp ontstaan wat dit gedenkteken een hee... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34408
Bewerking Gehakt, Gezoet
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Kunstenaars, Modern, Onderhoudsvrij
Graftype Enkel
Kleur Grijs, Zwart

Productomschrijving

Hoewel deze grafsteen compleet van van bijna zwart natuursteen is gemaakt, zit er er veel kleurverschil tussen het ruwe bewerkte deel en het egale, gezoete deel. Met deze twee technieken is een strak gelijnd ontwerp ontstaan wat dit gedenkteken een heel eigentijds en bijna kunstzinnig design geeft. Op zowel de lettersteen als de geheel gesloten dekplaat is het rechter deel gezoet. Het natuursteen wordt hierdoor dusdanig gepolijst dat het oppervlak heel egaal en effen wordt, maar niet overdadig glans. Het linker deel is juist ruw gehakt. Hierdoor wordt de kleur van het natuursteen lichter, maar ontstaat er ook een ruw oppervlak met een natuurlijke uitstraling. Op de lettersteen is een strakke dubbele band van rvs bevestigd waarin de naam en datum zijn uitgespaard. Dit element lijkt haast te zweven omdat het aan de achterzijde is bevestigd. Door de eenvoud in het ontwerp, de rechte lijnen en het materiaalgebruik ontstaat er echt het design-gevoel dat deze moderne grafsteen zo typeert.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.