Roestbruine gedenkzuil met bronzen zeilboot

Roestbruine gedenkzuil met bronzen zeilboot foto 1
Warme kleurtinten voeren de boventoon in dit bijzondere grafmonument. Als goed kijkt naar het liggende deel, dan ziet u een slanke rand om het graf heen zitten. Dit materiaal is cortenstaal en heeft een prachtige bruine kleur door de beschermende roest... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35145
Bloem, plant of boom Bloem/plant
Collectie Bijzonder persoonlijk, Kunstenaars, Natuurlijk, Zuilen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Hobby, sport of beroep Sport
Kleur Bruin
Liggende deel Cortenstaal, Natuurlijk
Materiaal Brons, Cortenstaal, Natuursteen, Ruwe steen
Productsoort Ruwe steen, Zuil
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Warme kleurtinten voeren de boventoon in dit bijzondere grafmonument. Als goed kijkt naar het liggende deel, dan ziet u een slanke rand om het graf heen zitten. Dit materiaal is cortenstaal en heeft een prachtige bruine kleur door de beschermende roestvorming aan het oppervlak. Op deze manier blijft het staal jarenlang beschermd en mooi. Binnen deze omranding is het graf bedekt met potgrond waarop diverse beplanting en fraaie zwerfkeien zijn aangebracht. Het meest opvallende onderdeel is natuurlijk de fraaie gedenkzuil van natuursteen. Er is hierop een licht golvenpatroon aangebracht, waardoor de kleine zeilboot van brons beter tot zijn recht komt. Daaronder heeft de naam met verheven letters een mooie en goed zichtbare plek gekregen. Naast de gedenkzuil is ook nog een grote bloem van cortenstaal gemaakt, wat dankzij de kleur toch een ingetogen maar creatieve toevoeging is voor het gedenkteken.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.