Ruw gedenkteken van leisteen in tafelvorm

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuur... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35394
Collectie Bijzonder persoonlijk, Kunstenaars, Leisteen, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Grijs
Liggende deel Geheel beplanting
Materiaal Leisteen, Natuursteen, Ruwe steen
Productsoort Lantaarn, Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuurlijk om welke betekenis dit voor de familie heeft. Het leisteen heeft een levendige en warme structuur waar bij grijze en roestbruine tinten samengaan. Wie goed kijkt ziet ook de lantaarn verscholen en beschermd onder het leistenen bouwwerk. De namen en opschriften zijn met verheven letters op één van de staande delen aangebracht en ook boven op het plateau is een korte persoonlijke tekst toegevoegd. Het liggende deel is geheel bedekt met potgrond en beplanting, waar een subtiele omranding van cortenstaal omheen zit.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen