Ruw gedenkteken van leisteen in tafelvorm

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuur... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35394
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Kunstenaars, Natuurlijk
Graftype Enkel
Kleur Bruin, Grijs
Productsoort Lantaarn, Ruwe steen
Steensoort Leisteen

Productomschrijving

Dit gedenkteken heeft een bijzondere vorm. Er is met ruwe stukken leisteen een bouwwerk gemaakt in de vorm van een tafel, maar misschien nog wel het meeste refereert aan een altaar. Iedereen kan er andere associaties mee hebben, maar het gaat er natuurlijk om welke betekenis dit voor de familie heeft. Het leisteen heeft een levendige en warme structuur waar bij grijze en roestbruine tinten samengaan. Wie goed kijkt ziet ook de lantaarn verscholen en beschermd onder het leistenen bouwwerk. De namen en opschriften zijn met verheven letters op één van de staande delen aangebracht en ook boven op het plateau is een korte persoonlijke tekst toegevoegd. Het liggende deel is geheel bedekt met potgrond en beplanting, waar een subtiele omranding van cortenstaal omheen zit.
Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.