Rood natuurstenen graf met harten

Het hart staat symbool voor de liefde. Een mooi thema om in een gedenkteken te verwerken. Daarom heeft de lettersteen in dit grafmonument de vorm van twee overlappende harten. Van het rechter hart is het natuursteen aan de voorkant bewerkt. Door het pr... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35243
Bewerking Prikwerk
Catalogus Eenvoudig tot bijzonder, Grafmonumenten
Collectie Budget, Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen
Graftype Enkel
Kleur Rood
Muziek Trommel
Onderdeel Letterplaat, Omranding
Symboliek Hart
Vorm hart

Productomschrijving

Het hart staat symbool voor de liefde. Een mooi thema om in een gedenkteken te verwerken. Daarom heeft de lettersteen in dit grafmonument de vorm van twee overlappende harten. Van het rechter hart is het natuursteen aan de voorkant bewerkt. Door het prikwerk slaat de voorzijde wit uit, maar door de letters en de illustratie van de trommel juist niet te prikken, worden komen deze juist in de oorspronkelijke kleur naar voren. Het linker hart heeft een gepolijst oppervlak net als de rest, waardoor de dieprode kleur van het natuursteen goed is te zien. Het liggende deel is uitgevoerd met een eenvoudige omranding, waarbij als grafbedekking potgrond is gebruikt. Zo kunnen er naar eigen inzicht plantjes geplant worden.
Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.