Ruwe leisteen en zwerfkeien als grafmonument

Het toepassen van twee soorten ruwe steen in een grafmonument kan een fraai rotsachtig effect opleveren. Het geeft een grafmonument zoals verwacht een natuurlijke uitstraling, maar het zorgt ook voor een ruwere, ongeslepen sfeer in het ontwerp. Dit gra... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35093
Bloem, plant of boom Bloem/plant
Collectie Bijzonder persoonlijk, Jong en eigentijds, Leisteen, Natuurlijk, Puur natuur
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin
Liggende deel Cortenstaal, Geheel beplanting, Natuurlijk
Materiaal Cortenstaal, Leisteen, Ruwe steen, Zwerfkeien
Productsoort Glazen foto, Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het toepassen van twee soorten ruwe steen in een grafmonument kan een fraai rotsachtig effect opleveren. Het geeft een grafmonument zoals verwacht een natuurlijke uitstraling, maar het zorgt ook voor een ruwere, ongeslepen sfeer in het ontwerp. Dit grafmonument bevat een ruwe staande leisteen met daarbij zwerfkeien en cortenstaal voor het liggende deel en de accessoires. De leisteen heeft een rijke en diep kleurpalet en straalt daardoor veel warmte uit. Op deze lettersteen is de naam met verheven letters aangebracht en is er ook een mooie persoonlijke foto toegevoegd. Het liggende deel is geheel passend ook natuurlijk gehouden door vooral met potgrond en beplanting te werken. De losse zwerfkeien maken de aankleding compleet. Ook is er cortenstaal toegepast als omranding en de twee bloemen die dankzij dit materiaal een bijpassende kleur voor dit natuurlijke en ruwe grafmonument hebben.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.