S234 - Vlekstop

S234 - Vlekstop foto 1
Geschikt voor materiaal:
S234 is geschikt voor zachte materialen maar verdonkerd materiaal heel iets. Door S234 kunnen onzichtbare kleurpigmenten in lichte stenen toch zichtbaar worden, vooral bij steen als franse kalksteen. Is het ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 8633
Productsoort Onderhoudsartikel

Productomschrijving

Geschikt voor materiaal:
S234 is geschikt voor zachte materialen maar verdonkerd materiaal heel iets. Door S234 kunnen onzichtbare kleurpigmenten in lichte stenen toch zichtbaar worden, vooral bij steen als franse kalksteen. Is het beste middel dat geschikt is bij een zachte steen die gepolijst is. Eens per 2 jaar aanbrengen. De zachtere variant is S234, deze is watergedragen en bevat geen oplosmiddelen. S232 is een natuurlijker middel op waterbasis, maar moet vaker aangebracht worden. Denk hierbij aan ongeveer eens per jaar.

Werkwijze

Laat het natuursteen afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur. Verwerk S234 niet bij een buitentemperatuur onder de 5C of boven de 20C. Gebruik S234 niet bij direct zonlicht. Maak het natuursteen grondig schoon en laat hem drogen (maximaal restvochtgehalte 2-4%). Een sterk zuigende steensoort moet minimaal een dag drogen alvorens er S234 op aangebracht kan worden. Bij een gesloten steensoort is dit enkele uren. Breng S234 met een zachte kwast of een roller met korte haren in ruime hoeveelheid, maar gelijkmatig op de zuigende ondergrond aan. Behandel sterk zuigende oppervlakken na ca. 24 uur opnieuw. Verwijder overtollig S234 vóór het indrogen volledig met wisser, droge doeken of tissuepapier. Indien er nog teveel aan impregneer aanwezig binnen 12 uur gelijkmatig verwijderen met terpentine. Draag altijd veilige rubberen schoonmaakhandschoenen bij het vewerken van HMK producten. 

Dosering
Kant-en-klaar middel. Afhankelijk van het zuigvermogen van de ondergrond ca. 4-20m² per liter.

Veiligheidsinformatie
Bij het verwerken van S234 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een ademmasker met filter dragen. De achterblijvende vaste stof is niet schadelijk. Buiten bereik van kinderen houden.