Warm natuurlijk gedenkteken met vlindertje

De twee unieke exemplaren van versteend hout maken dit natuurlijke gedenkteken echt uniek. Elk stuk versteend hout is uniek omdat het rechtstreeks uit de natuur komt. Om de natuurlijke sfeer in het gehele gedenkteken terug te laten komen zijn de materi... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34939
Collectie Natuurlijk
Kleur Bruin
Materiaal Brons, Hout, Versteend hout
Staande deel Natuurlijk, Versteend hout
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

De twee unieke exemplaren van versteend hout maken dit natuurlijke gedenkteken echt uniek. Elk stuk versteend hout is uniek omdat het rechtstreeks uit de natuur komt. Om de natuurlijke sfeer in het gehele gedenkteken terug te laten komen zijn de materialen op het liggende gedeelte hier op afgestemd. Zo is het graf bedekt met Frans boomschors, een duurzame oplossing met een warm uiterlijk, net als de omranding. Die is gemaakt van cortenstaal en is dankzij de beschermende oxidatielaag goed bestand tegen weer en wind. Het paar-roze vlindertje van glas zorgt voor een frisse een speelse noot in het gedenkteken en is net als het bronzen naamplaatje op een van de versteend hout elementen goed verankerd.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Hout

Hout staat bekend om zijn warme, natuurlijke uitstraling die een breed spectrum aan kleuren en tinten omvat. Elke houtsoort brengt zijn eigen unieke sfeer en textuur met zich mee. De variatie in nerfpatronen, vaak uniek voor elke stuk, voegt een persoonlijke toets toe die de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Hout symboliseert groei, leven en vernieuwing, en staat tegelijkertijd voor stevigheid en duurzaamheid. Het is een materiaal dat met de tijd meegaat en een diepere verbinding met de aarde en haar cycli biedt. Deze eigenschappen maken het een bijzonder en veelzijdig materiaal, gewaardeerd om zijn esthetiek en symbolische waarde.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.